Összeálltak a csapatok a sztárparádéra

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 15. 17:48
Egy gálamérkőzés erejéig február 19-én ismét pályára lép az 1999-es Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott. A Dávid Kornél nevével fémjelzett csapat irányítását a Mészáros Lajos-Rezák László páros is elvállalta, a keret pedig az Eb-t megjárt legendás játékosokból áll össze. A férfiválogatott szakmai igazgatója úgy véli, együttese is profitálhat a gálából.


 

A csapatot Dávid Kornél, Gulyás Róbert, Czigler László, Bencze Tamás, Pankár Tibor, Németh István, Kálmán László, Mészáros Zalán, Halm Rolland alkotja majd (utóbbi két játékos sérülés miatt valószínűleg csak a kispadra ül majd le). Boros Zoltán és Orosz László a gála időpontjában külföldön lesz. Sitku Ernő bordasérülése után a szakvezetés aktivizálta a `99-es tartalékokat, így ott lesz a csapatban Mérész Tamás, Góbi Henrik és Gémes Levente is.

A Divac Team kerete  – a „névadó“ szerb NBA legenda mellett – az elmúlt évek kiváló magyarországi légiósaiból állt össze: Braniszlav Dzunics, Sztojan Ivkovics, Dragan Alekszics, Borisz Maljkovics, Zoran Kmézics, Dragoljub Krivacsevics, Gordan Filipovics, Bojan Lapov.

Vlade Divacnak, aki pillanatnyilag a Szerb Olimpiai Bizottság elnöke, sikerült meggyőznie a SZOB alelnökét – a korábbi kiváló kosarast –, Zsarko Paszpaljt, hogy jöjjön el Budapestre, így a Divac Team egy újabb világ- és Európa-bajnokot igazolt az utolsó pillanatban.

Az ALL-STAR Kosárlabda Gála főmérkőzésén – akárcsak tavaly – a magyar válogatott a bajnokság legjobb idegenlégiósaiból összerakott csapattal mérkőzik meg. Ez az összecsapás a magyar férfi nemzeti csapat számára a 2011-es esztendő első állomása a nyári Eb-pótselejtezőkre való felkészülésben. A remények szerint február 19-én egy sikersorozat indul el, amelynek a végén a csapat augusztusban  – 12 év után – ismét ott lehet az Európa-bajnokságon. Remek hír, hogy Báder Márton ismét vállalni tudja a játékot a válogatottban.

Gálameccs a pótselejtezők jegyében
„A gála több célt is szolgál: egyrészt látványos show lesz, másrészt a válogatott megkezdheti a felkészülést a nyári pótselejtezőkre, még ha nem is túlzottan komoly erőpróbán – nyilatkozta Mészáros Lajos a SportHirado.hu-nak. – A finnekkel és a portugálokkal mérkőzünk meg az Európa-bajnoki szereplésért, és mivel a háromból két együttes is továbbjut, reménykedhetünk. Fiatal csapatunk van, amelyet két-három tapasztaltabb játékos köré építünk – nyerő elegy lehet. A Szolnok kiváló nemzetközi szereplése is hozzájárulhat a válogatott sikeréhez, aminek külön örülök, mivel a mottóm az, hogy nemzetközi célok nélkül bukásra vagy ítélve. Az sem ártana, ha a bajnokságban néhány csapat még felnőne mellé.”

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu