Meghozta eredményét a győri védekezés

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 12. 18:30
Meglepetésre a bjnokságban eddig két vereséggel álló SEAT Foton Győr női kosárlabda NB I 4. fordulójában a Zala Volán-ZTE otthonában. A 58-42-es vendégsiker azért is váratlan, mert az egerszegiek eddig két győzelemmel álltak a bajnoki tabellán.


 

UNIQA NŐI NB I A CSOPORT, 4. FORDULÓ:
ZALA VOLÁN-ZTE - SEAT FOTON GYŐR 42-58 (18-16, 9-13, 9-14, 6-15)
Zalaegerszeg, 250 néző. Vezette: Forrai S., Tóth K.
ZALA VOLÁN: Pungor, Takács D., Varga Zs., Gavriloszka, Horváth Zsófia. Csere: Szélesy, Hersics, Sztanoeva, Szalay V., Ambrus, Rasheed. Vezetőedző: Bencze Tamás.
GYŐR: Borovicková, Fűrész D., Kovács K., Imbergerová, Radunovics. Csere: Keller, Vida, Izsák, Antolovics. Vezetőedző: Tapodi Péter.
Kipontozódott: Imbergerová (28.)

 

A mérkőzés kezdeti perceiben nem, később azonban egyértelműen nyilvánvalóvá vált, hogy mindkét együttes a védekezését szerette volna a leghatékonyabban megszervezni. A győri együttes "ikertornyai", vagyis a szlovák Damir Imbergerová és a montenegrói Hajdana Radunovics félelmetesnek tűnt, legalábbis saját palánkja alatt.

 

Imbergerovát aztán a 28. percben, viszonylag gyorsan el is vesztették a kisalföldiek, ettől azonban nem torpantak meg az egerszegi Városi Sportcsarnokban, hiszen ezúttal hazai oldalon csupán Varga Zsófia tudta velük tartani a tempót.

 

A középső két negyedben úgy tetszett eldőlt a mérkőzés, hiszen Radunovics mellett Vida Anna is belejött a pontgyártásba.

 

A két győzelemmel álló Zala Volán-ZTE veresége ugyan meglepetésnek tűnhet, de hozzá kell tenni, hogy olyan csapatok ellen szerezte azokat, melyek vélhetően nem a tabella első felében tanyáznak majd.

 

A Győr viszont nyáron nagyon beerősített, s ha összeszoknak a játékosok, sokra viheti a gárda; ezt Zalaegerszegen is bizonyították a vendégek játékosai.

 

Persze, azt, hogy a vendéglátók az utolsó negyedben mindössze hat pontra voltak képesek, nem csupán az ellenfelet dicséri...


EDZŐSZEMMEL:
Bencze Tamás: Ez a mérkőzés bizonyította, hogy még sok feladat áll előttünk az elkövetkezendőkben.
Tapodi Péter: Örülök a győzelemnek, mellyel megkezdhettük felzárkózásunkat. Alakulóban van együttesem játéka.


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu