Hanga Ádám volt az All Star-gála sztárja

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 28. 21:04
Remekül mutatkozott be a megfiatalított magyar férfi kosárlabda-válogatott a nyíregyházi All Star-gálán. A Mészáros Lajos vezette nemzeti csapat 141-96-ra verte a többségében légiósokból álló Ligaválogatottat. A zsákoló- és hárompontos dobó versennyel megfűszerezett eseményre közel 1500-an voltak kíváncsiak. A meccs legjobbja (MVP) az Albacomp tehetsége, Hanga Ádám volt, míg a legponterősebb játékosnak a kaposvári Larry Weltont választották.


Remek hangulat és fantasztikus produkciók. Mint minden All Star-gálára, a Nyíregyházán rendezett rendezvényre is ez volt a legjellemzőbb. Az est fénypontja természetesen a férfiválogatott és a Ligaválogatott összecsapása volt, amelyet zsákoló- és tripladobó verseny előzött meg.

Előbbit az est további részében is főszereplővé váló fehérvári Hanga Ádám nyerte, míg a távoli dobásoknál a Nagykállóban játszó Szabolcsi Attila győzedelmeskedett. Az amatőrbajnok kosaras a döntőben Roy Bookert verte 17-16-ra.

Következhetett tehát a főmeccs, amelyen az első pontokat Larry Welton szerezte, ám Sitku Ernő és Horváth Ákos pontjaival hamar átvette a vezetést a nemzeti csapat. A szombathelyi Horváth Zoltán büntetőivel már tíz volt közte (21-11). Nem volt megállás. Hanga triplájával a negyed végén már 37-21 volt az állás.

A második részben sokáig „csendben” maradt a légiósokkal teletűzdelt ligaválogatott (csak egy magyar játékos szerepelt náluk, Orosz László személyében). Sitku remekelt, hármasával már 29 volt a differencia (62-33). A félidő végére már 83-42 volt a magyar csapatnak.

Nem várhatta senki, hogy innen még feláll a ligacsapat. Nem is tette. George Banks és Larry Welton húzta a szekerüket, parádéztak, de ez nem volt elég. A rutinos Bódi Ferenc, aki most mutatkozott be a válogatottban a 33. percben egy szép tempóval 101-55-re alakította az állást.

Az utolsó negyedben sem változott a felállás, az i-re a pontot az újonc Körtélyesi Gergely tette fel egy triplával, amivel ki is alakult a végeredmény: 141-96. A meccs legjobbja (MVP) Hanga Ádám lett a maga 15 pontjával, míg a legponterősebbnek Larry Welton bizonyult 24 egységgel.

EDZŐSZEMMEL:
Mészáros Lajos, a magyar válogatott szakmai igazgatója: - Nagyon fontos volt,h tudtunk találkozni hét közben és bár a gála jelleg dominált, azért le tudtam mérni, hogy kitől mit várhatok. Mindenki kapott játéklehetőséget és mindenki nagyon motiváltan játszott végig. Úgy érzem ez döntött, hogy a mi csapatunk sokkal motiváltabb volt. A meccs előtt el is mondtam, hogy nem fogunk senkivel kínlódni, aki odateszi magát és motiváltan kosárlabdázik annak van jövője. A védekezésünk egészen kiváló annak ellenére, hogy nem gyakoroltunk előtte. Főleg a palánk alatti munkát tudnám kiemelni. Indulásnak ez jó volt, elégedettek lehetünk. De nagyon sok van még hátra. Az mindenképpen öröm h a fiatalok kitettek magukért, valamennyien bizonyították, hogy itt a helyük.



 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu