Göcsej Kupa: megszületett az első hazai siker Zalaegerszegen

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 26. 20:20
Megszületett az első hazai siker a Zalaegerszegen rendezett, Göcsej Kupa elnevezésű felkészülési kosárlabdatornán. A ZTE KK egy izgalmas meccsen győzte le a szombathelyi illetőségű Falco-Szova csapatát 89-74-re. A nőknél a fővárosi BSE tíz ponttal 60-50-re verte a Szolnokot, így a döntőben a Szeged csapatával találkozik majd.


A hölgyek mezőnyében szombaton nagy csatát ígér a két százszázalékos győztes csapat, a BSE és a Szeged összecsapása.

A péntek esti találkozón a budapestiek közül a szerb Mina Makszimovics, az amerikai Allyson Hardy és Szlimák Hajnalka nyújtott jó teljesítményt: sorrendben 15, illetve 11-11 egységgel járultak hozzá a sikerhez, s mindhármuk elsüllyesztett egy-egy hármast is az ellenfél kosarába.

A szolnokiaknál Marija Boskovics (13/6), Angela Djelmis (13/3), Iva Serdar (10) igyekezett tartani a lépést a városmajoriakkal, de a Tisza-partiaktól csupán ötven pontra tellett.

A férfiaknál már inkább rangadó szerű összecsapást vívott egymással a Zalakerámia ZTE KK és a Falco-Szova KC Szombathely, mely együttesek összecsapására már hatszázan is összejöttek a Városi Sportcsarnokban.

A hazai érzelmű drukkerek nem is csalódtak, mivel a végére már tetemes Zete előny alakult ki, s ez elsősorban az előző napi sima vereséggel végetért Atomerőmű-meccs tükrében volt kellemes meglepetés.

Völgyi Péter vezetőedző azonban az előző napi vereség tanulságait leszűrve jól választott taktikát, s reménykedhet, hogy vasárnap legalább a harmadik helyért csatázhat.

A Zalaegerszeg legjobb dobói Calvin Watson (21/3), Kámán Tamás (12/6), Louis Hinnan (12/3) és Trepák Zoltán (12/3) voltak, míg a szombathelyiektől Andrija Csirics (20/3), Hudson Darryl (17/6), Horváth Zoltán (17), valamint Ivan Perincsics (11/3) nyújtott az átlagnál többet.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu