Fölényes győri siker a Szolnok ellen

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 16. 19:54
Magabiztos 90–61-es győzelmet aratott hazai pályán a Seat-Foton Győr együttese a Szolnoki NKK ellen a női kosárlabda-bajnokság 4. fordulójában. A győriek a mérkőzés kezdetétől vezettek, és már az első félidőben húsz pont feletti volt a különbség a javukra. A hazaiak a szünet után is könnyedén dobták a pontokat, míg a vendégek képtelenek voltak mit kezdeni a győriek magassági fölényével.


NŐI KOSÁRLABDA, NB I, 4. FORDULÓ:
SEAT-FOTON GYŐR – SZOLNOKI NKK 90-61 (22-10, 24-18, 22-21, 22-12)
Győr, 200 néző. Vezette: Bognár Tibor, Győrffy Pál Attila
SEAT-FOTON GYŐR: Borovickova 16/12, Vida 26/3, Kovács K. 2, Imbergerova 10/3, Radunovic 13 Csere: Fűrész 6, Izsák 5/3, Keller 2, Varga R. 6, Antolovics 2, Süle, Orsó 2 Vezetőedző: Tapodi Péter
SZOLNOKI NKK:Djelmis 17/12, Boskovic 3/3, Sonyák 2, Hegedűs 11/3, Serdar 3 Csere:Kalmár-Nagy 3, Darida 3/3, Szabó V. 13/3, Rubold, Zele 4, Parshina 2, Halmai Vezetőedző: Mészáros Zoltán

Győri kosárral kezdődött a mérkőzés, és az első negyed 5. percében már 9-1-re vezettek a hazaiak. A vendégek rendkívül indiszponáltan kezdtek, ezért hamar időt kellett kérnie Mészáros Zoltánnak, a Szolnok vezetőedzőjének. Az egy perces szünet után kicsit magukhoz tértek a vendégek, ám továbbra sem sikerült kivédekezniük a győriek szépen kidolgozott támadásait.

 

A második negyed is hazai pontokkal indult, különösen Borovickova tripláinak és Radunovic centerjátékának köszönhetően húztak el ismét a hazaiak. A szolnokiak képtelenek voltak tartani a győriek magas embereit, akik jól kihasználták a fizikai fölényüket. Annyira jól ment a játék Tapodi Péter lányainak, hogy a negyed végén már húsz ponttal is vezettek.

 

A fordulás után valamivel összeszedettebb vendégegyüttes lépett pályára, és a távoli dobásoknak köszönhetően kicsit felzárkóztak a hazaiakhoz. A folytatásban ismét felrázták magukat a győriek, és Borovickova hárompontosaival, valamint Vida távoli tempó dobásaival újra húsz pont felett volt a különbség.

A záró felvonásban felváltva dobták a kosarakat a csapatok, és sokkal kevesebb hangsúlyt fektettek a védekezésre, mint a támadásokra. A nézők ezt kevésbé bánták, hiszen olykor látványos passzokat láthattak Fűrésztől, amit a társak rendre értékesítettek.

 

EDZŐSZEMME
Tapodi Péter: - Örülök, hogy ismét egy közvetlen riválist tudtunk legyőzni, ráadásul magabiztosan. Amit sajnálok, hogy védekezésben helyenként elvesztettük a koncentrációt.
Mészáros Zoltán: - Megérdemelt különbséggel nyert a Foton, ami bosszantó, hogy ehhez a mi hibáink is kellettek. Gratulálok a Győrnek!

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu