Dunai hajókázással búcsúztak a csajok

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 4. 23:23
Hangulatos dunai hajókázással zárta a magyar női kosárlabda-válogatott a június 7-én, vasárnap kezdődő lettországi Európa-bajnokságra való felkészülési sorozatát. Rátgéber László tanítványai a szakmai stábbal együtt Pécsről a fővárosba érkezvén szinte azonnal szélirányba fordultak és nekivágtak Európa második leghosszabb folyamának. A szövetségi kapitány és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, Berényi János vidám szavakkal köszöntötték a játékosokat és a jelenlévő médiamunkásokat.


Persze nem lehetett volna igazi az összejövetel zene nélkül. A muzsikáról a csapat technikai vezetőjének, Szabó Istvánnak a rockegyüttese, az Old Wolves and the Rocky Chicks gondoskodott az egybegyűltek legnagyobb megelégedésére.

Indulás előtt Rátgéber László köszöntötte a jelenlévőket, megköszönve a támogatók és a barátok segítségét. A Szpartak Moszkva magyar edzője néhány mondat után azonnal „pódiumra” szólította Berényi Jánost, a szövetség vezetőjét.

„Intenzív felkészülési szakasz van mögöttetek, nagyon szerethető együttes alakult ki az elmúlt hetekben. Nemcsak szépek vagytok, hanem kosarazni is tudtok és ezt be fogjátok bizonyítani Lettországban. Valamennyiőtöknek szerencsés szereplést kívánok” – nyitotta meg az estet az elöljáró.

SH
Jót tett a lányoknak a hajóút, vidáman fogadták az érdeklődéseket Fotó: SH

Az elnök gyorsan elárulta azt is, hogy milyen premizálási rendszerre számíthatnak a lányok a különböző Eb-eredmények elérése esetén. Ha Honti Katáék a középdöntőbe jutnak két millió forintot kap a csapat. Ha ennél is tovább tudnak lépni és már a negyeddöntőben lesznek, az már négymilliót ér, míg a világbajnoki részvételt jelentő ötödik helyezésért plussz kétmillió, a második-harmadik helyért további kettő, míg a végső sikerért újabb kétmilliót kap az együttes.

Ahogy Berényi János befejezte mondandóját, azonnal önfeledt, baráti beszélgetés kezdődött. Persze a tetőn való csapatfotót nem úszták meg a lányok. Reméljük, a kontinenstornát követően hasonlóan kellemes környezetben, hasonlóan vidám hangulatban ünnepelhetjük majd ezt a fiatal és szerethető csapatot.

A válogatott péntek délelőtt indul majd el Lettország felé, és várhatóan szombaton edzenek majd először a lányok az Eb helyszínén. Az első meccs vasárnap, magyar idő szerint 15:45 perckor Görögország ellen következik.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu