Drámai Atomerőmű-vereség Nyíregyházán

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 14. 19:45
A délelőtti ónos eső miatt ugyan két bajnoki is elmaradt a férfi kosárlabda NB I 14. fordulójában, de azért voltak pályák, ahol lejátszották a mérkőzéseket a csapatok és kiszolgálhatták a közönséget. A bajnok Falco magabiztosan nyert idegenben, míg az Atomerőmű az utolsó pillanatokban vesztette el a Nyíregyháza elleni küzdelmes csatát. A tavalyi ezüstérmes Körmend nagy nehézségek árán verte az újonc Enternet-NTE Hegyvidék csapatát.


A délelőtti ónos eső miatt ugyan két bajnoki is elmaradt a férfi NB I 14. fordulójában, de azért voltak pályák, ahol lejátszották a mérkőzéseket a csapatok és kiszolgálhatták a közönséget.

 

A bajnoki címvédő Falco az alsóházban tengődő Debreceni Egyetem ellen kötelező feladat előtt állt: nyernie kellett Szrecsko Szekulovics tanítványainak. Nem is voltak megilletődve a hajdúsági megyeszékhelyen Kálmán Lászlóék és a félidőre 15 pontos előnyt tudhattak magukénak. A szombathelyiektől a csapatkapitány és Ivan Perinicsics volt főleg elemében, előbbi 23, utóbbi 25 ponttal zárt. A másik oldalon Steven Dagostino igyekezett továbblendíteni csapatát a nehéz pillanatokban, de a vége tíz egységes különbség lett a vasiak javára (95-85), amellyel megerősítették negyedik pozíciójukat.

 

A bajnokságban addig harmadik legkevesebb pontot dobó Atomerőmű a Nyíregyháza ellen már-már úgy tűnt elhozhatja a pontokat a szabolcsi városból, ám Darko Vujacsics két büntetőjének köszönhetően az utolsó percben fordított az ezúttal is Sitku Ernő által vezetett Marso-Vagép és nyert 97-96-ra  A hazaiaktól Roy Booker 26 , Sitku 22 ponttal zárt, míg a túloldalon már sem Ashante Jonson harminc, sem Gulyás Róbert huszonkét egysége sem segített. Ezzel a paksiak nem tudtak közelebb férkőzni a tabella élén álló Albacomphoz, amelynek kaposvári vendégjátékát csak az időjárás gátolta meg.

A tavalyi ezüstérmes Körmend csapata idegenben verte 80-74-re az újonc Hegyvidéket, amely továbbra is sereghajtó a bajnokságban.

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I, 14. FORDULÓ:
DEBRECENI EGYETEM KE – FALCO KC SZOMBATHELY 85-95
MARSO-VAGÉP NYKK – ATOMERŐMŰ SE 97-96
ENTERNET-NTE HEGYVIDÉK–POLAROID LAMI-VÉD KÖRMEND 74–80




 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu