Berényi János: Állok elébe a kihívásnak

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 9. 20:28
Kedden délelőtt legitimálták a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökét és elnökségét. Ismert, hogy a Pekosi SE és a Siókosár UK egyesületek beadványt adtak be a Fővárosi Bíróságon, megkérdőjelezve a Berényi János vezette testület 2007 március 9-i megválasztásának körülményeit. Bár a bíróság első fokon igazat adott nekik, a Főváros Ítélőtábla elutasította a keresetüket. Az elöljáró természetesen örömmel nyilatkozott honlapunknak és elmondta, szívesen folytatná a munkát.


„Nagyon vártuk már ezt a döntést. Abban a légkörben, amely az elmúlt két évben körbevette a munkánkat, nagyon nehéz volt már dolgozni. A megválasztásom óta folyamatosan a fejünk felett lebegett Damoklész kardja, hogy legitim-e az elnökség vagy sem. Akik ezt az indítványt annak idején a bíróságon benyújtották, megtámadták a megválasztásom körülményeit, annak érvényességét és az azóta hozott határozatainkat is kérdésessé tették. Eközben viszont nagyon komoly munkát folytattunk, különösen a megválasztásunkat követően, amikor romokban volt a szövetség. Nyilvánvalóan követtünk el hibákat is.

Ez a döntés a munkánkat visszamenőleg tette értelmessé és érdemessé, hogy nem hiába dolgoztunk. Személy szerint engem is megerősít abban, hogy folytatni szeretném a munkát. Természetesen a hibákat ki kell javítani, szóval van teendő. Tovább kell lépnünk, tovább kell javítanunk az alapszabályon, meg kell alakulnia a tagozatoknak és nekik az elnökség által delegált feladatokat kell adni, ezekhez pedig anyagi forrásokat.”

Az elöljáró elmondta, a június 25-i közgyűlésen ettől függetlenül kérdésessé válhat a személye, hiszen egy közgyűlésen bárki felállhat és javaslatot tehet más elnökre vagy elnökségi tag megválasztására.

„Számomra azért volt fontos, hogy csináljunk egyfajta tabula rasa-t, mert lehetetlen körülmények között dolgoztunk. Nem lehet úgy dolgozni, hogy a sajtóban időről időre elmarasztaló kritikák jelentek meg, amelyek közül ugyan egyet lehet érteni néhánnyal, de ebben az is benne foglaltatott, hogy tulajdonképpen egy illegitim elnökség által vezetett kosárlabdaszövetség van.”

Nos, Berényi János szavaival élve: ez a kérdés lezárult. Az elnök elébe akart menni ennek, ám az Ítélőtábla „megelőzte”.

„Ez a döntés engem is legalizált, mint elnököt. Persze, ennek ellenére bárki felállhat a közgyűlésen és azt mondhatja, hogy nem tud engem tovább támogatni. Mindenesetre én szívesen folytatom a megkezdett munkát egy megerősített elnökséggel és egy erős szakmai csapattal. Állok elébe a kihívásnak és a következő időszak feladatainak.”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu