Az NBA fejére nőhet az Euroliga

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 20. 18:13
Hétfő este a Tau Ceramica- Fenerbachce mérkőzéssel kezdetét veszi a 2008-2009-es férfi kosárlabda Euroliga küzdelemsorozata. Az idei szezonban az egyre erősebb európai elit küzdelmére érdemes lesz odafigyelni, hiszen több csapat is az észak-amerikai profiligából (NBA) erősített, méghozzá elitjátékosokkal.


 

A címvédő CSZKA Moszkva néhány alapemberét elveszítette. Eligazolt a klubtól Teodorosz Papalukasz és David Andersen is, akik igen sokat tettek hozzá a tavalyi meneteléshez. Papalukasz Európa egyik legjobb hatodik embere, Andersen pedig a palánk alatt okozott gondot az ellenfeleknek.

Az ausztrál válogatott helyére a Lottomatica Rómából Erazem Lorbek érkezett center posztra, míg Papalukasz helyét Zoran Planinic veheti át, aki a spanyol Tau Ceramicából jött az oroszokhoz. Emellett egyre több lehetőséget kaphatnak az orosz fiatalok.

 

A holtszezon legnagyobb szenzációját Josh Childress Görögországba települése okozta. Az amerikai bedobó egy igéretes NBA-karriert hagyott félbe, miután távozott az Atlanta Hawkstól. Nem ő az egyetlen nagy szerzeménye azonban az Olimpiakosznak. A már említett Papalukasz mellett az izraeli Maccabi sztárja, Nikola Vujcic is a görögöket választotta.

 

Barcelonában is sokat várnak az idei kerettől. A katalánok nagy fogása Juan Carlos Navarro, akit szintén az NBA-ből (Memphis Grizzlies) sikerült visszacsábítani nevelőegyesületéhez.

A CSZKA Moszkvából Andersennel, valamint az Unicajából a Puerto Ricó-i válogatott Daniel Santiagóval megerősödve próbálják meg teljesíteni a vezetőség igényeit, ami kimondva kimondatlanul az Euroliga megnyerése...

 

Nem kerültek azonban könnyű csoportba. A B jelű hatosban található az előző idény döntőse, az olasz Montepaschi Siena és a görög bajnok Panathinaikosz is.

 

A Siena legnagyobb erőssége az lehet, hogy sikerült együtt tartani a tavalyi sikercsapatot, így idén is ott lesz a keretben az olimpián is villogó litván Krisztof Lavrinovics, vagy a 2007-2008-as Euroliga-szezon álomcsapatában is helyet kapó Terrell McIntyre.

 

Ezentúl a Joventut Badalonában pattogtat a korábban a Dallas Mavericksben is megfordult brit Pops Mensah-Bonsu és sikerült elcsábítani a TAU Ceramicából Simas Jasaitist is. Főszerep várhat a fiatal Ricky Rubiora, ha felépül pár hete összeszedett súlyos sérüléséből.

A „sötét lovak” mint minden évben ezúttal is a fanatikus közönséggel rendelkező csapatok. Bárki ellen sikert érhet el hazai közönség előtt például a Partizan, ahol most kezdhet beérni az a fiatalítás, amit egy éve indítottak el a szerbek.

 

 

A FÉRFI EUROLIGA 2008-2009-ES IDÉNYÉNEK CSOPORTBEOSZTÁSA:
A CSOPORT: Air Avellino (olasz), Cibona (horvát), Le Mans (francia), Maccabi Electra (izraeli), Olympiakosz (görög), Unicaja (spanyol)
B CSOPORT: Asseco Prokom (lengyel), Barcelona (spanyol), Montepaschi Siena (olasz), Nancy (francia), Panathinaikosz (görög), Zalgiris Kaunas (litván)
C CSOPORT: Alba Berlin (német), DKV Joventut (spanyol), Fenerbachce (török), Lottomatica Roma (olasz), Tau Ceramica (spanyol), Union Olimpija (szlovén)
D CSOPORT: AJ Milano (olasz), CSZKA Moszkva (orosz), Efes Pilsen (török), Panioniosz (görög), Partizan Igokea (szerb), Real Madrid (spanyol)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu