Angyalföldi kosarast igazolt a Barcelona

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 19. 23:36
Nem mindennapi lehetőség előtt áll Timkó Norbert. A Vasas még mindig csak 16 esztendős kosárlabdázója – aki stabil tagja a magyar utánpótlás válogatottnak – ugyanis ünnepélyes keretek között aláírta ötéves szerződését Európa egyik legjobb klubcsapatához, a Barcelonához.


Valami valóban mocoroghat az ifjúban, ha Juan Montes, a Barcelona utánpótlását összefogó szakember – aki egyébként korábban a spanyol juniorválogatottat világbajnoki bronzéremig vezette – és az 1986-ban épp Budapesten Bajnokcsapatok Európa Kupáját nyerő Mihovil Makic egyetért abban, hogy a megrendezett sajtótájékoztatón nem ők, hanem az ifjú angyalföldi kosaras a főszereplő. Bár a Vasas nagyszabású utánpótlás tornát rendez – melynek az angyalföldiek mellett a Barcelona, a Ciboja Zagreb és a Boszna Szarajevó a résztvevője – ezen a délutánon minden figyelem Timkó Péterre összpontosult.

 

"Mintegy két éve figyeljük Norbert játékát – mondta Juan Montes. – Több alkalommal járt nálunk, és elégedettek voltunk mind a játékával, mind pedig a viselkedésével. A két héttel ezelőtt lejátszott mérkőzésen 30 percet volt a pályán, és igen fontos láncszeme volt a gárdának. Úgy gondoljuk, hogy fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy immár a mi csapatunkat erősítse."

 

Timkó Norbert hat évvel ezelőtt, 12 esztendősen kezdett el kosárlabdázni Budaörsön. Fél év elteltével már a KOKEC csapatába szórta a kosarakat. Ezt a csapatot vette aztán át a Vasas az MKB Eurolizing segítségével.

 

"Amikor elkezdtem kosarazni, még eszembe sem jutott, hogy külföldre is szerződhetek – mondta a még növésben lévő, de már most is 210 centi magas játékos. - Persze az elmúlt időben már tudtam a spanyolok érdeklőséről. Öt évre szóló szerződést irtunk most alá. Kollégiumban fogok lakni, és napi két edzéssel – a délelőtti egyéni képzés, míg a délutáni csapatedzés lesz - készülők a csapat mérkőzéseire. Tudom, hogy sok munka vár még rám, de most már minden csak tőlem függ. Fejlődnie kell a lábmunkámnak és a védekezésemnek, és bizony annak is itt az ideje, hogy egy kis izmot szedjek magamra, de minden erőmmel azon leszek, hogy 2-3 éven belül bemutatkozhassam majd az első csapatban. És hogy mire vihetem? Ennyire előre még nem gondolkozom, de azt azért elárulhatom, nekem is, mint minden kosarasnak az NBA az álmom.

 

Norbertek nagy segítség lesz, hogy bár nagyon fiatalon, szinte gyerekként kerül külföldre, ám mégsem maradt felnőtt segítség nélkül. A katalán sztárcsapat kézilabda csapatában szereplő Nagy László ugyanis már pártfogásába vette az ifjút, és ha ő is olyan utat jár majd be, mint a mára igazi sztárrá váló Nagy, akkor sok szép pillanatot átélhet pályafutása során.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu