Áll a bál, kétséges a körmendi nyitány!

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 16. 18:56
A játékosok rajtra készek, a csarnok hitelesítése és a bírókérdés megoldása azonban még várat magára, így továbbra is rengeteg a kérdőjel az UNIQA férfi kosárlabda NB I 2008-2009-es idényének szombati szezonnyitója, a Polaroid Lami-Véd-Körmend - EnterNet-NTE Hegyvidék mérkőzés körül.


Fotó: Unger Tamás

 

Elvileg az újonc budapesti együttes, az EnterNet-NTE szombaton a tavalyi bajnokság ezüstérmeséhez, a háromszoros bajnok, hatszoros kupagyőztes Polaroid Lami-Véd-Körmend otthonában vendégszerepel, ezzel veszi kezdetét a bajnoki szezon. Gyakorlatilag viszont még mindig kétséges, lesz-e egyáltalán meccs.

 

Hogy mi állhat az UNIQA NB I nyitányának útjába? Három tényező adott, amelyek külön-külön is szemet szúrnak, együttvéve meg pláne.

Először is a vasi piros-feketék otthonául szolgáló általános iskolai tornaterem nem felel meg a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) versenybizottsága kritériumainak.

 

Hogy miért? Azért, mert a nézőtér hosszanti részét mindössze egy kötél választja el a küzdőtértől. Más kérdés, hogy az elmúlt években, évtizedekben ez a hiányosság egyszer sem volt jelentősebb balhé forrása.

És arról se feledkezzünk meg, hogy kedden sem jelentett gondot a holland Den Bosch elleni Eurochallenge selejtező alkalmával.

 

A körmendiek technikai vezetője, Gál László azt ígéri, ha a hétvégéig nem is oldódik meg a probléma, de a közeljövőben egy reklámpalánk kerülhet a kötél helyére. Ez az egyik tényező, ami közbeszólhat, de mi van még? Például a bírókérdés.

 

A női kosarasoknál hosszas huzavona után pont került a sípmesteri sztrájk végére, a férfiaknál még nem jutottak dűlőre a felek. Valovics István, a játékvezetői testület elnöke vajmi kevés esélyt lát arra, hogy profi dirigensek működjenek közre a hétvégén. Azaz ismét főszerepbe kerülhetnek az amatőrök.

 

Az újjáalakult testület körlevélben közölte a bírákkal, hogy legkésőbb péntek délig jelezzék, hogy vállalják a jelenlegi feltételekkel a munkát, ellenkező esetben törlik őket a listáról.

A drasztikus lépés nem hozta meg a várt, a remélt eredményt kikényszerítőinek, hiszen a 84-ből 40-en már nemezt mondtak, köztük az összes nemzetközi és élvonalbeli játékvezető.

 

Gál László szerint van még egy harmadik tényező is, amely megakadályozhatja a szezonnyitó lebonyolítását, mégpedig az újoncgárda pénztelensége. Gál állítja, megfelelő anyagi háttér híján el sem utaznak Körmendre a fővárosiak.

 

Eperjessy Márton, a Hegyvidék EnterNet-NTE csapatvezetője a távirati iroda megkeresésére cáfolt. „Tizenkét magyar játékosból álló kerettel utazunk el a szezonnyitóra, és nagy megtiszteltetésnek tartjuk, hogy a körmendi közönség előtt mutatkozhatunk be az NB I-ben" – jelentette ki Eperjessy.

A ZALAIAK CSAK PROFI BÍRÓKKAL VÁLLALJÁK
A Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapatának szezonnyitó budapesti sajtótájékoztatóján Bodrogi Csaba sportigazgató kijelentette, kilencvenkilenc százalék, hogy az együttes csak hivatásos játékvezetőkkel vállalja a bajnoki szereplést. Zalában egyébiránt igencsak magasra helyezték a lécet a 2008-2009-es évad előtt, a cél a négy közé jutás.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu