Akik megdönthetik az NBA nagy hármasát

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 23. 17:39
A 3-4. hét összefoglalója! Az elmúlt hetekben a Miami Heat, a Boston Celtics és a Los Angeles Lakers került terítékre heti összegzőnkben, most jöjjön a „hátország", azok, akik megtréfálhatják a nagyokat. Szerencséje akad belőlük bőven keleten, de még inkább nyugaton, így most nézzük meg mi újság az Orlando Magic, a Chicago Bulls a, az Atlanta Hawks, a New Orleans Hornets, a San Antonio Spurs, a Portland Trail Blazers és a Utah Jazz háza táján.


KELETI-FŐCSOPORT

Orlando Magic (9-4) - Vannak meglepetéscsapatok, vannak bajnokaspiránsok és van az Orlando. Az előszezonban parádésan teljesítő Magic volt talán az egyetlen olyan együttes, amelyet a szakértők a három kiemelt mellett előzetesen is végső esélyesnek állítottak be, s bár az előző két idény történéseinek ismeretében ez egyáltalán nem meglepő, azért az eddigiek alapján nehéz hová tennünk a floridaiakat. Kilenc győzelem és négy vereség áll ugyan a nevük mellett, de teljesítményük hullámzó, hiszen amíg egyik nap kiütik ellenfelüket, a másik nap ők szaladnak bele a késbe. A probléma sokak szerint nem is a játékukkal, sokkal inkább a hozzáállásukkal van, nem érződik rajtuk, hogy mindenáron bajnokok akarnak lenni. Persze a továbbjutás - keleten jelenleg másodikak -, s a pályaelőny minden bizonnyal így is meglesz, de kérdés, ezzel mire mennek.

Atlanta Hawks (8-5) - Kellemes meglepetést okozott az első hat mérkőzésén az Atlanta, ám a georgiaiak az elmúlt két hétben hat vereséget gyűjtöttek be - ebből négyet hazai pályán - így hiába a jó rajt, most megint nem látunk bennük többet egy olyan csapatnál, amely az elmúlt két évhez hasonlóan az egyenes kieséses szakasz elején búcsúzik. Érdekesség, hogy Al Horford személyében náluk játszik a liga mezőnyből legjobban dobó játékosa: az erőcsatár 65 százalékos mutatóval rendelkezik.

Chicago Bulls (7-4) -
Van egy olyan érzésünk, hogy a Chicago Bulls még komoly fejfájást fog okozni mindenkinek. A Bulls jelenleg kéthetes nyugati túrája közepén jár, pénteken elkapták a Dallast, igaz előtte a Spurs ellen nem sok esélyük volt, a hétmecces sorozat a Los Angeles Lakers és a Phoenix Suns otthonában folytatódik a következő napokban. Ne felejtsük azonban, hogy a nyári bombaigazolás, Carlos Boozer továbbra is csak szurkoló, ő pedig tavasszal aranyat érhet.

Reuters
Howard (balra) közel van a legjobbjához, ahogy a Magic is Fotó: Reuters

NYUGATI-FŐCSOPORT

Ha nyugat, akkor csakis a Los Angeles Lakers, vallják sokan, ám szerencsére egyáltalán nem ez a helyzet. A címvédő Pau Gasolnak köszönhetően menetel, de két váratlan követője akadt az együttesnek a San Antonio Spurs és a New Orleans Hornets személyében.

San Antonio Spurs (12-1) - A liga egyik legrutinosabb együttese nem akármilyen formában van, utolsó tizenegy mérkőzését megnyerve a liga élén áll. Ginobili, Parker, Jefferson és Duncan is szenzációsan játszik, a mérkőzések felénél rendre jelentkező holtpontokon mindig sikeresen átlendítik a csapatot. A következő két hétben néhány komoly erőpróba vár a texasiakra: hazai pályán az Orlandót kipipálták hétfőn, de jön még a Dallas, vendégként pedig a New Orleans és a Golden State ellen kell bizonyítaniuk.

New Orleans Hornets (11-2) - Igazán rosszul még egyik mérkőzésükön sem játszottak (egészen a Clippers elleni hétfői zakóig), s ahogy telik-múlik az idő, úgy kezdik meggyőzni a nézőt képességeikről. Chris Paul ugyan kevesebb pontot dob és passzol (23, 11 helyett 16,6; 10), de az Ariza, West, Belinelli, Okafor négyes mellette különösen védekezésben kitesz magáért. Az együttes egyébként a héten a Torontónak elpasszolta a triplaspecialista Peja Sztojakovicsot, helyére pedig Paul jóbarátja, Jack Jarrett érkezett.

Portland Trail Blazers (8-6) - A porcelántérdű Greg Oden immár második szezonja ért véget, mielőtt elkezdődött volna (a tavalyi sem volt hosszú), de Brandon Roy hiányában sem kell félteni a Blazerst, amely az ifjú Wesley Matthews és LaMarcus Aldridge vezérletével is tartja magát. Matthews a Denver ellen például dupla-duplát jegyzett, s másodéves létére úgy tűnik, nagyon jól bírja a ránehezedő nyomást. Érdekesség, hogy Odenre állandó sérülései ellenére számítanak a nyugati parton, most kapott új ajánlatot klubjától, így a jövő nyáron valószínűleg mégsem lesz belőle szabadügynök.

Utah Jazz (10-5) -
A nyáron alaposan átalakuló Jazz kisebb meglepetésre nagyon jól játszik az utóbbi hetekben, ennek köszönhetően rövid ideig vezették is divíziójukat (most már csak a második helyen állnak). Kétségtelenül remek formában vannak, nagyon jönnek felfelé, de a támadójátékon még így is van mit javítaniuk. Furcsának tűnhet, de igaz: amikor hátrányba kerülnek, akkor kapcsolnak rá igazán. Ezen a héten a New Orleans és a Lakers ellen bizonyíthatnak.

A Portland-Utah páros mellett három csapat, a Dallas, az Oklahoma és a Golden State nevét érdemes megemlíteni, nyugaton ugyanis ez lehet az az ötös, amely a tőlük is alaposan elhúzó éllovasok mellett simán kiharcolhatják a rájátszást. Kevin Duranték ráadásul most nyerőszériában vannak, zsinórban ötöt húztak be.

A 4. HÉT ÉRDEKESSÉGEI:
A hét csapata: Oklahoma City Thunder
Az Oklahoma idegenben szakította meg a Utah Jazz ötmeccses győzelmi szériáját, majd két nehéz mérkőzést húzott be a hét nyugati játékosának számító Russell Westbrook vezetésével, mégpedig a pontkirály, Kevin Durant nélkül. A Thunder 4-0-val zárta a hetet, nem lehet kérdés, hogy melyik a hét csapata.
A hét bukócsapata: Los Angeles Clippers
Hiába Blake Griffin, a Clippers 0-4-gyel zárta hete, mégpedig átlagban 13 ponttal kapott ki negatív mérleggel záró csapatoktól. Létezik ennél rosszabb? Aligha.
A hét embere: Tim Duncan (San Antonio Spurs)
A Spurs-legenda átlépte egy másik ikon, David Robinson rekordját, így 20805 pontjával (vasárnapi adat!) most már ő az együttes valaha volt legeredményesebb pontszerzője. Gratulálunk Tim!
A hét egyéni teljesítménye: Blake Griffin (Los Angeles Clippers)
Brandon Jennings tavalyi 55 pontos meccse után egy másik újonc, Blake Griffin ért el hasonló magasságokba. Szombaton a New York ellen az ötszörös All-Star Amare Stoudemire szorításában az ifjú zseni valóságos zsákolófesztivált rendezett és nem mellesleg 44 ponttal, 15 lepattanóval és hét gólpasszal zárt. Ezt a meccset egy darabig emlegetni fogjuk...
A hét "bulvárhőse": Tony Parker (San Antonio Spurs)

Tony Parker kétségtelenül egy zseniális kosárlabdázó, ám végtére ő is csak ember, aki képes nagyot hibázni a magánéletében. TP megcsalta "született feleségét" Eva Longoriát, aki a hírek szerint nem kicsit pöccent be férjurára: már be is adta a válókeresetet.
NBA ALAPSZAKASZ, ÁLLÁS A 4. HÉT UTÁN (HÉTFŐI JÁTÉKNAP UTÁN)
Keleti-főcsoport
Nyugati-főcsoport
Boston Celtics 10-4 San Antonio Spurs 12-1
Orlando Magic 9-4 Los Angeles Lakers 12-2
Chicago Bulls 7-4 New Orleans Hornets 11-2
Miami Heat 8-6 Oklahoma City Thunder 10-4
Atlanta Hawks 8-6 Dallas Mavericks 8-4
Indiana Pacers 6-6 Utah Jazz 10-5
New York Knicks 6-6 Portland Trail Blazers 8-6
Cleveland Cavaliers 5-7 Denver Nuggets 8-6
Milwaukee Bucks 5-8 Phoenix Suns 7-7
Detroit Pistons 5-8 Golden State Warriors 7-7
Charlotte Bobcats 5-8 Memphis Grizzlies 5-9
Toronto Raptors 5-9 Sacramento Kings 4-9
Washington Wizards 4-8 Minnesota Timberwolves 4-11
New Jersey Devils 4-9 Houston Rockets 3-10
Philadelphia Flyers 3-10 Los Angeles Clippers 2-13
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Új főnök viszi a szuper Lakers szekerét
A 2. hét összefoglalója! Meglepően hangzik, ha két hét után Pau Gasol nevét skandálják Los Angelesben, mint az NBA legértékesebb játékosa? Márpedig az új szezon elején állítható, a zseniális Kobe Bryant csak másodhegedűs spanyol...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
NBA: a Miami egy hét után életveszélyes
Az 1. hét összefoglalója! Felidézve az előzetes esélylatolgatásokat, néhány játéknap után nem érheti szó a ház elejét, az előzetesen élmezőnybe várt nagyágyúk jól kezdték az NBA-alapszakaszt. A Los Angeles Lakers tökéletesen, a...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu