A végén "robbantott" a Paks a döntőben

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 22. 20:07
Elképesztően fordulatos találkozón, Jerome Lagrange utolsó mp-ben dobott duplájával az Atomerőmű 81-79-re legyőzte a Zalaegerszeget, így 1-1-re áll a férfi kosárlabda-bajnokság három sikerig tartó döntője. A következő találkozón az alapszakaszt magabiztosan nyerő ZTE lesz a házigazda, de a szombati diadal után a paksiak is joggal bízhatnak az aranyéremben.


 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Atomerőmű–ZTE 81–79 (25–21, 17–20, 19–25, 20–13)

Az első zalaegerszegi találkozón a paksiak esélytelenül küzdöttek, tizenkilenc ponttal (75-56) kaptak ki. Ráadásul kulcsjátékosok szenvedtek sérülést, úgy tűnt, a negyed- és az elődöntőben is 3-0-s söpréssel továbbjutó alapszakasz-győztes szombaton újabb nagy lépést tehet a végső siker irányába.

A 40. percig úgy is tűnt, hogy Völgyi Péter és Patonay Imre együttese nagy bravúrt hajt végre és a fináléban is közel kerül a „nullázáshoz”. A ZTE  a harmadik negyedben vette át a vezetést, a negyedik felvonásban pedig már magabiztosan uralta a találkozót. Egészen az utolsó percig, amikor a paksiak a rendkívül rutinos és ezúttal is jól kosarazó Mészáros Zalán vezérletével és Horváth Ákos pontjaival az Atomerőmű egyenlített.

A legvégén a vendégek újabb támadást hibáztak, Mészáros pedig Pazar passzal szolgálta ki Lagrange-t. A februárban a Dombóvártól igazolt amerikai irányító pedig közelről a kosárba talált. A ziccer után a Zalaegerszeg még időt kért, de fél mp alatt már nem tudtak csodát tenni a vendégek.

A 3. HELYÉRT:
Szolnok-Körmend 82-76
Az állás: 1-1

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu