A Szeviép 109 pontot szórt a Ceglédnek

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 4. 19:44
A válogatott Németh Bernadett hiányában is parádézott a Szeviép-Szeged a női NB I-es kosárlabda-bajnokság második fordulójában a Cegléd ellen. Az amerikai Desire Almind bemutatkozása is remekül sikerült, csapata végül száz pont fölé jutott. Üröm a hazai örömben, hogy a mérkőzésen remeklő Russai Petra megsérült.


UNIQA NB I NŐK, A CSOPORT, 2. FORDULÓ
SZEVIÉP-SZEGED-CEGLÉD 109–54 (27–15, 23–11, 36–14, 23–14)
Szeged, Újszegedi sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Antal András, Országh Károly.
SZEGED: Almind 4, Fürész 4, Szakács 12/6, Laczi 12, Zserzserunova 15. Cs: Tomova 23/3, Vincze V. 8, Russai 15/3, Lengyel 12/3, Tóth C. 2, Kmézics 2. Edző: Donkó Orsolya.
CEGLÉD: Orbán 6/3, Halmi 10/6, Hegedűs 23, Tiba 4, Serbán 4. Cs: Baksa, Lukács 1, Földi 4, Szabó B., Lakatos, Józan, Nagy N. 2. Edző: Földi Sándor.


A bajnoki bronzérmes szegedi együttesben a Cegléd ellen mutatkozott be az amerikai Desire Almind. A 187 centiméter magas szőkeség az elmúlt három évet Németországban, a Saarlouis Royals csapatánál töltötte. A tengerentúli idegenlégiós a harmadik negyed első percében szerezte első kosarát új csapatában, amikor már 53-25-re vezetett a Szeviép.


Az első duplát ugyan a vendégek szerezték, ám Zserzserunova palánk alatti erőszakosságának és Russai Petra ponterősségének köszönhetően az első negyed után 27-15-re vezetett Donkó Orsolya csapata. A biztos előny tudatában sem engedtek ki a hazaiak, továbbra is uralták a játékot és Tomova tizedik pontjával már 20 egységgel vezettek (41-21).


A harmadik szakaszra látótávolságon kívülre került a Cegléd, a hazaiak hetvenedik pontját Tomova szerezte, miközben Földi Sándor lányai 34-nél horgonyoztak le. Csupán Hegedűs Mónika csillogott közülük, ám a huszonharmadik pontja után kipontozódott.


A zárószakaszban tovább nőtt a két csapat között a különbség, ám mégsem lehettek felhőtlenül boldogok a szegediek. Russai Petra a zárószakasz elején megsérült, így Németh Bernadett után újabb kulcsjátékosuk iratkozott fel a maródiak listájára.


EDZŐSZEMMEL:
Donkó Orsolya: – Jól sikerült az első hazai mérkőzésünk. Külön öröm számomra, hogy fiatal játékosaink is remek teljesítményt nyújtottak.
Földi Sándor: – Gratulálok a Szegednek. Rutintalan csapatunk nem volt egy súlycsoportban a hazaiakkal.


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu