A Szeged nyerte az EK magyar rangadóját

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 19. 20:02
A Szeviép-Szeged egy izgalmas, fordulatokban gazdag találkozón érettebb játékával és az utolsó percben mutatott magabiztosságával döntötte el a SEAT Foton Győr elleni összecsapást a női kosárlabda Európa Kupában.


NŐI KOSÁRLABDA EURÓPA KUPA:
SZEVIÉP-SZEGED – SEAT FOTON GYŐR 70–66 (26-23,19-14, 10-21, 15-8)
Szeged, Újszegedi sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Papp, Cziffra.
SZEGED: ALMIND 14, Fűrész E. 11/3, Németh 5/3, Tomova 8, ZSERZSERUNOVA 17. Csere: Szakács 11/6, Vincze 2, Laczi 2, Russai. Edző: Donkó Orsolya.
GYŐR: Borovicková 6/6, FŰRÉSZ D. 15/6, Kovács K. 14/3, Imbergerová 7/3, RADUNOVICS 20. Csere: Izsák, Keller 2, Vida 2. Edző: Tapodi Péter.
Kipontozódott: Keller (Győr, 40. perc)
Az eredmény alakulása: 2.p. 4-0, 5.p. 10-10, 7.p. 12-17, 12.p. 28-29, 15.p. 33-31, 22.p. 45-46, 28.p. 51-56, 35.p. 61-63, 37.p. 63-63.

A Szeged vághatott biztatóbb előjelekkel a találkozónak, hiszen Donkó Orsolya csapata ebben a szezonban már az Európa Kupa odavágóján (78-58-as siker idegenben) és a bajnokságban (71-66 hazai pályán) is legyőzte a Győr együttesét.

Az már a meccs előtt biztos volt, hogy a Tisza-partiak eddigi négy győzelmüknek köszönhetően az eredménytől függetlenül csoportelsőként végeznek a D jelű kvartettben, ám a szegediek tudták, a további küzdelmek kedvezőbb sorsolása miatt minden egyes pontra szükségük van, míg a Győr a továbbjutást jelentő második helyért hajtott.

Szegedi kosárral indult a meccs, az amerikai Almind szerezte meg a vezetést a hazaiaknak egy közeli duplával (a légiós egyébként 76 százalékkal vezeti az EK kétpontos-statisztikáját). Ez azonban nem szegte kedvét a győrieknek, Fűrész Diána vezetésével fordítottak és 5-4-nél először vezettek is a meccsen.

Az egész első negyed kiegyenlített játékot hozott, hiába lépett meg valamelyik fél öt ponttal, a másik mindig felzárkózott, így a játékrész 26-23-as szegedi vezetéssel ért véget, Fűrész Diána a vendégeknél tízpontos negyedet produkált.

A második játékrész elején a vendégek felszívták magukat, átvették a vezetést, ám azt csak percekig tudták megtartani, mivel a szezonban eddig hibátlan mérleggel szereplő Szeviép rutinjával felőrölte a Győrt, és a nagyszünetre nyolcpontos előnyt szorgoskodott össze. Főleg a remekül játszó Szakács és Almind kosarainak köszönhetően.

A félidő után meglepetésre egy 9-0-s sorozatot produkáltak a Rába-partiak, így Tapodi Péter csapata 46-45-nél ismét átvette a vezetést az „öltözőben maradt” Szeged ellen. A hazaiak nem találták a ritmust, sok kísérletük maradt ki, így mindössze tíz pontot szereztek a harmadik harmadban, míg a Radunovics vezette győriek 21 pontjukkal újra nyílttá tették a csatát.

A záró felvonásban még inkább érezni lehetett a találkozó tétjét, Zserzserunova Fűrész Diána elleni blokkja után pedig újra egyenlíthetett a Szeged – épp a légiós alakította ki a 63-63-as részeredményt két büntetőjével. Az utolsó percnek is döntetlennel vághattak neki a csapatok, a végjáték pedig a Szeviép-Szegednek sikerült jobban, amely Zserzserunova és Németh kosaraival végül megnyerte az összecsapást és megőrizte szezonbeli veretlenségét.

A Győrnek a veresége ellenére maradt esélye a továbbjutásra, ehhez a zárókörben le kell győznie hazai pályán a svájci Neuchatelt.

EDZŐSZEMMEL:
Donkó Orsolya: - Az első félidőben sok pontot kaptunk saját figyelmetlenségünknek köszönhetően. Ezen változtatni akartunk a második játékrészben, ami a támadójáték rovására ment. Bízunk a jobb folytatásban.
Tapodi Péter: - Meccsről-meccsre fejlődünk, előbb utóbb át fogjuk törni a saját magunk által emelt gátakat.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu