A Praha bebiztosította tornagyőzelmét

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 28. 12:33
Szenzációs mérkőzésen egyetlen ponttal győzött az USK Praha a szlovák Maxima Brokernet Kosice ellen, ezzel megnyerte a kosárlabda Krasznai Kupát. A csehek az utolsó pillanatokban fordították meg a mérkőzést a görög Maltsi négypontos akciójának köszönhetően.


24. KRASZNAI KUPA, NEMZETKÖZI NŐI KOSÁRLABDATORNA, SOPRON
ZVVZ USK PRAHA (cseh)-MAXIMA BROKERNET KOSICE (szlovák) 86-85 (15-24, 22-14, 25-28, 24-19)
100 Néző. Vezette: Kapitány, Tóth K., Gorka.
PRAHA: Bartonová, MALTSI 26/21, PECKOVÁ 11/3, Matics 4, KIRETA 15. Cs: Elhotová 9/3, BEDNAROVÁ 8/6, LE DRÉAN 13/3. Edző: Lubor Blazek.
KOSICE: COHEN 21/12, Hricková 8, CIKOSOVÁ 10/6, FRÖLICH 29/9, Kovacová 7. Cs: Minciková 6/6, Jurcenková 4, Carnoká. Edző: Stefan Svitek.

A cseh-szlovák derbin – amely a torna döntőjévé lépett elő – némi meglepetésre a kassaiak kezdtek jobban. A szlovák együttesben Cohen ezúttal irányítót játszott, s remekül szervezte, pörgette a kassai csapat játékát, a pontokat pedig Frölich és gyors indítások után Cikosová „termelte".

 

A prágaiak pontatlanul kosaraztak, a szervezett kassai védelem ellen nem nagyon tudtak tiszta dobóhelyzeteket kiakalítani.  Nem meglepő: a negyed második felében jelentős előnyre tett szert a Kassa, s ezt meg is tartotta a szakasz végéig.

 

A második szakasz elején kicsit túlpörgött a Kassa, ahelyett, hogy előnye birtokában nyugodtan játszott volna, így Le Dréan vezérletével feljött a cseh csapat. „Belőtte" magát Maltsi, megvillant Kireta is a palánk alatt, szoros lett az állás.

 

Mindkét együttes zónázott, s ügyesen, türelmesen támadtak ez ellen a védekezési forma ellen a felek. A félidő hajrájában Le Dréan triplájával átvette a vezetést a Praha, ám az utolsó szó, illetve tripla Cohené volt, így egyetlen pontos kassai vezetéssel fordultak a felek.

 

Frölich hármasával indult a második félidő, majd szép duplát is dobott a kassai német lány, miközben a  csehek  elsiették akcióikat. Cikosová és Elhotová „váltott” triplát, remek játék mellett őrizte pár pontos előnyét a Kassa. Ez a negyed kitűnő játékot hozott, potyogtak a hárompontos kosarak mindkét oldalon. A szakasz hajrájában romlott a kassaiaknál a találati arány, Bednarová eredményes játékával fordítottak a csehek. Az utolsó másfél percet azonban 8-2-re nyerte a Kassa így négypontos előnnyel várta a záró szakaszt.

 

Ennek elején Maltsi hárompontos-bemutatójával egy pontra feljött a Praha, de újra következett a tarthatatlan Frölich, akinek kosaraival ismét meglépett a szlovák együttes. A cseh csapat görög klasszisa nagyon elkapta a fonalat, futószalagon gyártotta a triplákat, s egyenlített, majd duplájával fordított az USK. Bő fél perccel a vége előtt Frölich triplájával a szlovákok jutottak előnyhöz.

 

Tripla kellett a Prágának az egyenlítéshez, Maltsi úgy dobta be, hogy szabálytalankodtak is vele szemben, s a büntetőt is értékesítétte. E remek négypontos akcióval az USK nemcsak a mérkőzést, a tornát is megnyerte.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu