Elhozta a pontokat a DVSC Nyíradonyból

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 25. 19:57
A végletekig kiélezett csatában dőlt el a két pont sorsa a Nyíradony-Debrecen mérkőzésen, a női kézilabda NB I kilencedik fordulójában. A bajnokságban pontveszteség nélkül vezető, és az elmúlt fordulóban a győrt verő DVSC-Aquaticum csupán egy góllal bizonyult jobbnak a vendéglátónál.


KÉZILABDA, NŐI NB I, 9. FORDULÓ:

TAJTAVILL-NYÍRADONY – DVSC-AQUATICUM 30-31 (16-15)

Nyíradony, 1500 néző. Vezette: Medve, Tóth I.

NYÍRADONY: Király – Flaska, SOPRONYI 10 (2), Kudor 3, GULYÁS 3, PÁDÁR M. 6 (1), SÜTŐ E. 7. Csere: Lajtos (kapus), Szamosi L., Szamosi A. 1, Sütő M., Varsányi. Edző: Köstner Vilmos.

DEBRECEN: Pastrovics – Csáki 2, SINKARENKO 4, Uhraková 1, SZABÓ V. 4, Crap 1 (1), Stuparicová 3. Csere: KISS É. (kapus), Soós 4, Bognár 3, HORNYÁK D. 8 (5), Kovács A. 1. Edző: Bakó Botond.

Az eredmény alakulása: 5. p.: 3-1. 10. p.: 5-4. 17. p.: 10-8. 23. p.: 11-12. 34. p.: 19-16. 43. p.: 21-25. 46. p.: 24-25. 52. p.: 28-28. 58. p.: 30-30.

Kiállítások: 10, illetve 6 perc

Hétméteresek: 6/3, illetve 8/6

 

Az elmúlt bajnokságban a Tajtavill – még Derecske néven – kétszer is megtréfálta a sokkal esélyesebb Debrecent. Mindkét alkalommal döntetlenre végződött a mérkőzés. A mai megyei rangadón kis híján ezúttal is döntetlen született.

 

Zsúfolásig megtöltötték a Harangi Imre Rendezvénycsarnok lelátóját a szurkolók. A cívisvárosból is több százan ruccantak át, hogy buzdítsák kedvenceiket. Az első perctől kezdve izzott a levegő, úgy egymásnak estek a küzdőfelek. A hazaiak jól felkészültek a vendégek játékából, olyannyira, hogy az első félidő döntő hányadában vezettek is. Sőt Pádár időntúli hétméteresével előnnyel mehettek pihenőre.

 

A debreceniek produkcióján egyértelműen látszott, hogy sokat kivett belőlük a Győr elleni győztes összecsapás. Bakó Botond edző keverte is a lapokat rendesen, de mégsem tudtak jelentős előnyre szert tenni tanítványai. Csupán egyszer ugrottak meg négy góllal, ám ekkor időt kért Köstner Vilmos, és felrázta játékosait.

 

A hajrában ismét egymásnak feszültek a csapatok. Sorsdöntőnek bizonyult, hogy 30-31-nél a debreceniek cserekapusa, Kiss Éva kivédte az egyébként remeklő Sopronyi hetesét. Az ellentámadásból nem tudott gólt szerezni a Loki, így a Tajtavill még egyszer próbálkozhatott. Szamosi Anita egy másodperccel a vége előtt kapura lőtt szabaddobásból, ám Kiss Éva lábbal a kapufára tolta a labdát. Vagyis csupán centiken múlott a DVSC-Aquaticum pontvesztése...


EDZŐSZEMMEL:

Köstner Vilmos: - A döntetlen igazságosabb lett volna, nagyon megszorongattuk a listavezető DVSC-t.

Bakó Botond: - Szerdán nagyon elfáradtunk a Győr ellen. Ha nehezen is, de értékes két pontot szereztünk.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu