Címvédésre készülnek a veszprémiek

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 8. 20:33
A hétfői veszprémi sajtótájékoztatón Mocsai Lajos vezetőedző, Iváncsik Gergő válogatott kézilabdázó, Dr. Magyarády Péter gazdasági és operatív elnök, valamint Hajnal Csaba ügyvezető elnök tájékoztatta a média képviselőit a KEK-győztes, bajnoki címvédő MKB Veszprém felkészüléséről, terveiről és az Uniqa Bajnokok Tornája előkészületeiről.


 

Hajnal Csaba elmondta, hogy a hazai bajnokság és a Magyar Kupa megnyerése prioritást élvez a csapat céljai közül, a Bajnokok Ligájában pedig a legjobb tizenhat közé jutás a minimális célkitűzés.

A bajnokságban a tavalyi évhez hasonlóan ismét szomszédvári rangadóval kezd az MKB, a Balatoni KC látogat a Veszprém Arénába.

Az ügyvezető arról is beszámolt, hogy a KEK-győzelemnek köszönhetően az EHF versenykiírása szerint a 2009-2010-es évadban továbbra is két magyar csapat indulhat a BL-ben.

Mocsai Lajos mesteredző számolt be a felkészülésről. A játékosoknak mindössze négy hét nyári pihenője volt, majd július 16-án indult az alapozás, ami mostanáig sok edzéssel és tizenhárom felkészülési mérkőzéssel ért véget.

Két fontos dologra kellett kitérni, a kézilabda specifikus felkészítési rendszerére és az egyéni tehetségképzésre. A vasárnapi Zagreb elleni mérkőzésről elmondta, hogy kiváló csapat ellen játszottak, de a végjátékban két hiba miatt a horvátok döntetlenre hozták a mérkőzést. A büntetődobásoknál a veszprémiek eggyel többet hibáztak és ezért az RK Zagreb ismét elvitte a balatonfüredi serleget.

A veszprémiek vezetőedzője elárulta, örömteli, hogy a Gyöngyös, a Debrecen és a Balatoni KC is megerősödött a nyáron, ezzel izgalmasabbak lesznek a hazai bajnoki mérkőzések.

Dr. Magyarády Péter kiemelte, a legfontosabb a bajnoki cím megvédése, mivel ezt várják a legjobban a támogatók. A hazai és nemzetközi kupában pedig bármi előfordulhat, a jó szerepléshez a klub elnöksége minden segítséget megad.

Az MKB válogatott balszélsője, Iváncsik Gergő is kapott kérdéseket a média képviselőitől. Elmondta, hogy az új játékosok gyorsan beilleszkedtek a játékrendszerbe és fiatalságuk ellenére meghatározó játékosok lehetnek hamarosan Veszprémben.

Ezután a klub vezetői tájékoztatást adtak a szeptember 20-21-én Veszprémben megrendezendő Uniqa Bajnokok Tornája 2008-ról. Olimpiai-, világ- és Európa bajnok játékosok érkeznek a bakonyi városba, ezért mindent meg kell tenniük a rendezőknek, hogy panasz ne érje őket. Klubszinten az a torna lesz 2008-ban a legmagasabb kategóriájú rendezvény a földrészen.

A „piszkos” anyagiak is szóba kerültek, a torna teljes költségvetése 60-70 millió forint körül van, a csapatok pénzdíjával együtt. Persze minden attól függ, hogy hányadik helyen végez az MKB Veszprém csapata, hiszen a csapatok körülbelül 60 ezer eurót vehetnek fel a pénztárnál, természetesen a helyezések függvényében.

A klub vezetői szeretnének zsúfolásig telt lelátók előtt sikeres tornát rendezni, hiszen az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) vezérkara jelezte részvételét Veszprémben a jövő hétvégén.

Óriási sajtóérdeklődés kíséri a rendezvényt, hiszen a hazai televízió- és rádiócsatornák, valamint írott és internetes médiumok mellett az Eurosport mindkét csatornája, valamint több német és spanyol televíziós csatornán kívül az Al Jazeera angol és arab nyelvű csapata is bejelentkezett.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu