Azonosították a fáklyát hajító szurkolót

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 8. 17:18
Vasárnap botrányt okoztak a ferencvárosi drukkerek Debrecenben. A pályára égő fáklyát bedobó szurkolót a biztonsági emberek kiszúrták, és átadták a Hódos Imre Sportcsarnok hátsó bejáratánál posztoló rendőröknek. A debreceniek ügyvezető elnöke meglepő kijelentést tett…


 

Igen, rendőrök csak kívül tartózkodhattak, mivel a DVSC-Aquaticum–Bubapest Bank-FTC női találkozót nem minősítette kiemelt biztonsági kockázatúnak az erre illetékes bizottság. Hogy miért? Erre csak egy elfogadható(?) magyarázat lehet: nincs, nem volt rá keret. De hogy már a nyitófordulóban ne legyen pénz?

 

A klub sem tudta felvállalni a több százezer forintos költséget, így a csarnokban csak a biztonsági szolgálat próbált ügyelni a rendre. Az is tény, hogy korábban ugyan mindig jelen voltak a rend őrei, ennek ellenére szinte sosem maradt el a balhé.

 

Két évvel ezelőtt egy petárdát dobtak be a fradisták, s bár teljesen egyértelmű volt az eset, a kézilabda-szövetség a rendezőket akarta megbüntetni 120 ezer forintra… A debreceniek információja szerint a Ferencvárost nem marasztalták el.

 

Tavaly a lelátón gyújtottak tüzet a zöld-fehér ultrák, szerencsére nagyobb kár nem keletkezett. A meccs után pedig – a rendőröket kijátszva – megtalálta egymást a két tábor, és a kőhajigálásban a sportcsarnok egyik dolgozójának új autója szenvedett komoly sérüléseket.

 

A „szakértői bizottság” nyilván ezeket az eseteket is figyelembe vette, amikor döntött…

 

Ezúttal előbb egy nagydob, majd egy égő fáklya repült a játéktérre a vendégszurkolók szektorából. Utóbbi kis híján az FTC kapusát, Maria Szidorovát találta el. Személyi sérülés nem történt, viszont a burkolat két helyen is megpörkölődött.

 

Hogy mekkora a kár, azt majd a hibákat korrigáló dunaújvárosi cég szakemberei állapítják meg – tudtuk meg Jógáné Kocsis Andreától, a Debreceni Sportcentrum Kht. munkatársától.

 

Vajon kiegyenlíti-e a számlát az elkövető? Merthogy lefülelték. A tévéfelvétel alapján egyébként a dobot bedobó fiatalembert is könnyű azonosítani.

 

A vétkesek még a meccs vége előtt elhagyták a csarnokot, de a „fáklyásat” – a debreceni rendezők kérésére – igazoltatták a rendőrök. Egyéb intézkedés nem történt.

 

Szőke Bernadett rendőrhadnagy, a megyei rendőr-főkapitányság hivatalvezető-helyettese elmondta, mivel nem voltak jelen az ominózus esetnél, a rendelkezésükre bocsátott tévéfelvétel alapján próbálják kideríteni, hogy történt-e bűncselekmény.

 

Kérdésünkre, miszerint nem tart-e attól, hogy ismét a DVSC-t ítélik „hunyónak” a kézilabda-szövetség illetékesei, Baranyai Antal, a kézilabda kft. ügyvezetője tömören felelt: „Ha megbüntetnek bennünket, a DVSC-Aquaticum visszalép a bajnokságtól!”

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu