A Mezőkövesd kiütötte a Kecskemétet

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 28. 19:42
Megérdemelt győzelmet aratott a Mezőkövesdi KC Kecskeméten, a férfi kézilabda NB I 5. fordulójában. Hiába fogadkozott a hazai csapat a meccs előtt, hogy megszerzi első győzelmét az élvonalban; csúfos vereséget szenvedett az egyébként remek formában játszó kövesdiektől. A vendégek győzelme még ilyen különbséggel is megérdemelt volt.


KÉZILABDA, FÉRFI NB I. 5. FORDULÓ:
BUDAPEST BANK KECSKEMÉTI KC - MEZŐKÖVESDI KC 25 - 38 (15-19)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Horváth Péter, Marton Balázs.
KECSKEMÉT: Kovács - Kekezovic 3, Juhász 3, Dobardzijev 4, Muhl 2, Tóth E. 6/3, Berta 1. Csere: Erdélyi (kapus), Vujasin 1, Veselinov, Basaric, Drabant 2, Dobó 1, Csorba 2. Edző: Kun István.
MEZŐKÖVESD: TÓTH K. - PAPIC 4, Bécsi 4, Milicevic 2, RÁCZ 4, FEKETE 10/1, JUHÁSZ 4. Csere: SZABÓ P. (kapus), Rosta 2, BAJORHEGYI 5, Molnár 1, Padla 2, Fülöp. Játékos-edző: Rosta István.
Az eredmény alakulása: 8.p.: 3-6, 14.p.: 4-8, 20.p.: 9-12, 28.p.: 13-17, 34.p.: 17-22, 39. p.: 18-23, 44.p.: 18-28, 49.p.: 23-29, 53.p.: 23-34, 57.p.: 23-37.
Hétméteresek: 4/3, illetve 1/1.
Kiállítások: 12, illetve 8 perc.

 

A hazai szurkolók a mérkőzés előtt - a csapatok bemutatásakor - egy „Köszönjük, Emese!” feliratú drapériát feszítettek ki, utalva arra, hogy hétközben megszületett a megállapodás a névadó szponzorral.

Bár a hírös városi alakulat szerezte a mérkőzés első gólját, gyorsan átadta a vezetést a mezőkövesdieknek. A meccs első felében a Kecskemét igen nehezen talált magára; rengeteg hibával játszott, így hamar négy gólra duzzadt a vendégelőny.

A félidő hajrájában ugyan már csak egy gól volt a különbség a két együttes között, az utolsó percekben azonban ismát „átjáróház” volt a hazai védelem: négy találat előnnyel mehetett a Mezőkövesd a szünetre.

A második játékrészben sem változott a játék képe; elemi hibák hazai oldalon, gólok a második oldalon. Kun edző még az egyébként sérüléssel bajlódó Erdélyi kapus beállításával is próbálkozott, ám a Kecskeméten ez sem segített.

A hazai szurkolók hiába fújtak „Ébresztő!”-t, a 44. percben már tíz találat volt a két csapat között.

Az 55. perctől a Mezőkövesd örömjátékot mutatott be. Bátran tehette, hiszen a Kecskemét nem ért vissza a támadásoknál, ráadásul a vendéglátók akciói rendre elhaltak a másik kapu előtt. Összeomlott a hírös városi alakulat.

A mérkőzés végén már a kövesdi szurkolók skandálták: „Emese, köszönjük!”

EDZŐSZEMMEL:
Kun István: - Az eredmény önmagáért beszél...
Rosta István: - Hihetetlen akarással küzdöttünk, ebben múltuk felül ellenfelünket. Nagyon fontos győzelmet arattunk, gratulálok minden játékosomnak.



 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu