„Nem engedem, hogy a fejemre sz*rjanak!”

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 3. 13:59
„Ilyen játékos múltú edzőnk még soha nem volt” – mondta Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár AV 19 szakosztály-igazgatója, miután kiderült, hogy az óriási változások előtt álló, s az előző szezonban fennállása legjobb eredményét produkáló fehérvári jégkorongklub szakmai munkáját az 57 éves svéd Ulf Weinstock veszi át.


A szakemberről annyit érdemes tudni, hogy játékosként két svéd bajnoki címig, továbbá világbajnoki ezüst- és bronzéremig, valamint olimpiai harmadik helyig jutott. A több mint százszoros svéd válogatott védő 1986 óta edzősködik, megszerezte a Svéd Jégkorong-szövetség legmagasabb szintű edzői diplomáját, s hazája mellett Norvégiában és Dániában is dolgozott. Legutóbb az SC Csíkszereda trénere volt, ahol a MOL-liga-alapszakasz második helyezése után végül a negyedik lett csapatával. Székfoglalójában elárulta:

„Többször láttam a Volánt játszani, személyesen csak egyszer, a salzburgi 1-5 során, de tudom, hogy a közönség akkor is boldogan ünnepelte a csapatot. Ez a közeg vonzott, de a problémákat már akkor is láttam, amiknek a kiküszöbölésére megvannak az eszközeim. A csapat új rendszerben, sokkal támadóbb szellemben fog játszani, s biztos vagyok benne, hogy a játékosok korábban ilyen edzővel még nem dolgoztak. Nyugodt embernek tartom magam, csak azt nem tűröm el, ha a játékosok sz*rnak a fejemre. Én még egy csapatnál sem buktam meg, itt is kihozom a társaságból a maximumot.”

Ocskay Gábor, a fehérváriak első embere kijelentette:

„Ulf Weinstock neves szakember, nyugodtan mondhatom, hogy ilyen játékos múltú edzőnk még soha nem volt. A tárgyalásokon elárulta, hogy három országban már volt bajnok, itt az ideje, hogy egy negyedikben is az legyen. A tavalyi hatodik hellyel az EBEL-ben magasra tettük a lécet, de idén is minimum az első nyolcba, tehát a rájátszásba kell kerülnünk. Többek között ezért is csábítottuk vissza Roger Holéczyt, aki még nem játszott az osztrák bajnokságban, de tudom, hogy a többi rutinos róka is rozsdátlanítóval fújta be magát, mert játszani akarnak a 2011-es hazai vb-n.”
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu