Egy sikerre a döntőtől a Pingvinek

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 10. 09:02
Hatalmas csatát hozott az ötödik összecsapás a Keleti főcsoport elődöntőjében az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL): a Pittsburgh Penguins ugyanis hosszabbítás után győzött 4-3-ra a Washington Capitals vendégeként. A siker révén a Pingvinek 3-2-re vezetnek, mindössze egy sikerre állnak a fináléba jutástól.


 

NHL, RÁJÁTSZÁS:
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ:
Washington Capitals-Pittsburgh Penguins 3-4 - hosszabbítás után
Az állás: 3-2 a Pittsburgh javára
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ:
Vancouver Canucks-Chicago Blackhawks 2-4
Az állás. 3-2 a Chicago javára

A Pittsburgh immár sorozatban harmadik diadalát aratta a négy között, vagyis 0-2-ről fordította maga javára a párharcot. A továbbjutást akár már kedd hajnalban eldöntheti a korábbi bajnokcsapat.

Az ötödik összecsapás hatalmas izgalmakat hozott, az orosz sztár, Jevgenyij Malkin emberelőnyös találattal döntötte el a találkozót. A közönség pedig remekül szórakozott, amíg a két együttes eljutott a végkifejletig. Természetesen a végén a szurkolók nagy része búslakodott, lévén a hazai együttes elveszítette pályaelőnyét.

Ráadásul Malkin találatához a szerencse is kellett, ütése megpattant Tom Poti ütőjén, esélyt sem adott a kapus Simeon Varlamovnak vagyis a vendéglátó csapat akár tovább reménykedhetett volna a sikerben.

„Malkin egy két perces szakasz végén járt, mégis elég ereje volt ahhoz, hogy a hálóba küldje a korongot – dicsérte játékosát Dan Bylsma, a Penguins edzője. – Természetesen szüksége volt egy előnyös megpattanásra, de ez meg sem történhetett volna, ha nincs elég erő a lábában. Szörnyeteggé válik, ha van ilyenre esélye. Neki köszönhetjük a jó eredményt.”

Pedig sokáig úgy tűnt, hogy Malkin csapattársa, a Capitalst erősítő Alekszandr Ovecskin lehet a találkozó hőse, két góllal és egy assziszttal segítette együttesét. A harmadik harmadban éppen az orosz szupersztár révén egyenlített a Washington, így került sor a hosszabbításra.

„Jól játszottunk, de nem eléggé. Más lesz a következő mérkőzés, még semmi sem dőlt el” – fogadkozott Ovecskin.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu