Bemutatkozott az új hokikapitány

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 25. 13:39
A nagyközönségnek is bemutatták a magyar jégkorong-válogatott új szövetségi kapitányát, Ted Satort. Az Alba Volánt korábban bő egy évig irányító amerikai szakember egyelőre egy éves szerződést írt alá. Hogy kik lesznek a segítői, az még kérdéses. Az azonban biztos, hogy első fellépése a november 6-8-i székesfehérvári Pannon Kupán lesz a nemzeti csapattal. Sator azt sem titkolta, hogy a cél nem is lehet más, mint visszajutni a sportág élvonalába és megnyerni a divízió I-es világbajnokságot.


A szeptember hetediként kinevezett, korábban az amerikai válogatott mellett is tevékenykedő Sator a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, már az Alba Volánnál is élvezte a munkát hazánkban, és úgy gondolja, a kapitányként is hasonlóan kellemes percek várnak rá. No, persze Székesfehérvárról való távozása is szóba került.

„Az ottani munkám már a múlté, a probléma nem a játékosok teljesítményével volt. Az a szakasz lezárult már - mondta a kapitány, majd beszélt a válogatott jövőjéről is.

A szakember elmondta, csakis a feljutás lehet a céljuk, megnyerni az áprilisi divízió I-es világbajnokságot. Azt a világbajnokságot, amelyet Szlovéniában rendeznek. Abban az országban, amelynek már szintén irányította korábban a legjobbjait. 

Sator a november 6-8-i Pannon Kupát mutatkozik be a válogatott élén Székesfehérváron, ahol éppen a szlovénok, a horvátok és az olaszok ellen játszanak Palkovics Krisztiánék. 

A felnőttek után az utánpótlás csapatok vezetőit is bemutatták, akik szintén a külföldi vonalat erősítve érkeztek. A húszéven aluliakat a jövőben a Dab.Doclert irányító J. P. McCallum edzi majd, míg az ifjúsági (U18) válogatottat Bob Dever, a Vasas Bp. Stars szakvezetője vezetheti. 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu