A Rangers nyerte a New York-i rangadót

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 28. 07:19
Az észak-amerikai jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának 20. játéknapján a Rangers két góllal nyerte az Islanders elleni New York-i rangadót. Szétlövés után győzött a Detroit Los Angelesben, Edmontonban egyetlen találat esett, azt a hosszabbításban a vendég bostoniak szerezték.


NHL, ALAPSZAKASZ:
20. JÁTÉKNAP:
  • Buffalo Sabres - Ottawa Senators 2-5
  • New York Islanders - New York Rangers 2-4
  • Columbus Blue Jackets - Anaheim Ducks 2-3
  • Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 3-2
  • Edmonton Oilers - Boston Bruins 0-1 (h.u.)
  • Los Angeles Kings - Detroit Red Wings 3-4 (büntetőkkel)

 

Már az 56. másodpercben megrezdült a háló New Yorkban: Chris Drury ugyanis igen korán beköszönt Joey MacDonaldnak. A kiegyenlített, akciókban és próbálkozásokban is gazdag első harmad végén nyolc másodperccel a dudaszó előtt Kyle Okposo egalizált. A második játékrész hasonlóan élvezetes játékot, de csak egy gólt hozott: ismét vezetéshez jutott a Rangers.

 

 

 

A záró részben aztán tovább nőtt a Rangers előnye: Scott Gomez után Drury másodszor, ezúttal emberelőnyből talált az Islanders kapujába. Mivel kevesebb, mint nyolc perc volt akkor hátra a mérkőzésből, az tulajdonképpen el is dőlt. A harmadik felvonásra erejével elkészülő, jobbára a védekezésre koncentráló, több kisbüntetést is összeszedő Islanders veresége megérdemelt. A magyar válogatottba a közelmúltban bejelentkező Aaron Voros ezúttal adós maradt a gólokkal és az előkészítéssel, nem úgy a büntetésekkel: abból összeszedett egy kétperces és egy ötpercest is. Rangers kilencedszer nyert, az Islanders hatodszor szenvedett vereséget.

 

A 46. percben már 5-0-ra vezetett az Ottawa a Buffalo vendégeként – Jason Spezza két gólnál és egy asszisztnál járt – amikor ébredtek a hazaiak, de már nagyon későn: két emberelőnyös szituáció végén eredményesek tudtak lenni, de ez már nem osztott, nem szorzott.

 

Fordulatos volt az Anaheim vendégjátéka a Columbus ellen: a „kacsák” a második percben vezetést szereztek, de gyorsan egyenlítettek a „kék kabátosok”, akik a második felvonás 37. másodpercében a vezetést is átvették. A találkozó a harmadik harmad közepén dőlt el: előbb Corey Perry egyenlített, majd Teemi Salenne fórból tudott eredményes lenni, győzött az Anaheim.

 

 

Hiába szerzett vezetést a Chicago, a Minnesota három góllal megfordította és tulajdonképpen meg is nyerte a találkozót. A vendégek 4:34 perccel a vége előtt egygólos hátrányra jöttek fel, de hiába próbálkoztak emberesen, többször már nem tudták bevenni Niklas Bäckström kapuját. A hazaiak fele annyi, szám szerint tizennyolc, kapura lövésükkel is győzni tudtak. A Wild hetedik mérkőzését követően is veretlen maradt: hat győzelmük mellett egy túlórás találkozójuk van.

 

Dwayne Roloson (Edmonton) 34, míg Tim Thomas (Boston) 27 lövést védett hatvan perc alatt, így hosszabbításra került sor, amelynek felénél Dennis Wideman találatával nyertek az „olajosok”.

 

Egyszer vezetett a Detroit, kétszer a Los Angeles, de miután a Red Wings kétszer, a Kings egyszer egyenlített, eldöntetlen volt a mérkőzés hatvan percnyi játék után, majd az öt perces túlórát követően is. A sors a szétlövésben igazságot szolgáltatott, az összecsapáson jóval aktív detroitiaknak – a hazaiak az első és a harmadik harmadban összesen hétszer próbálkoztak kapura lövéssel –, akik két büntetőjüket is belőtték, a Los Angeles-i két próbálkozó azonban hibázott. A Red Wings hetedszer győzött.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu