Voros gólja is kellett a Rangersnek

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 29. 07:11
A második profiidényét töltő, magyar származású Aaron Voros is betalált a New York Rangers legutóbbi mérkőzésén az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) pénteki játéknapján. A 27 éves szélső csapata harmadik találatát szerezte, ám a sikerhez végül a szétlövésen keresztül vezetett az út a Parkőröknek a Florida Panthers ellen (4-3). Bostonban kilenc gólig meg sem álltak a csapatok, és a Bruins 7-2-es győzelmével megszakította a Philadelhia hatos veretlenségi sorozatát. A tavalyi döntős Pittsburgh Sidney Crosby és Jevgenyij Malkin remeklése ellenére elhasalt a Buffalo ellen, míg a címvédő Detroit hazai pályán verte Marian Hossa vezetésével a Colombust.


Aaron Voros 2007-ben kezdte profi karrierjét a Minnesota Wild csapatában, ahol 55 mérkőzésen összesen hét gól és hét gólpassz állt a neve mellett az idény végén. Le is csapott rá a patinás New York Rangers gárdája, ahol egyelőre nyolc gólnál és öt asszisztnál jár. A Kanadában született, de magyar felmenőkkel rendelkező hokis ezúttal Floridában segítette hozzá csapatát idei 17. győzelméhez.

 

A Pat Cortina vezette magyar csapattal is hírbe hozott, 34-es számú Voros találata a harmadik harmadban azonban mit sem ért, hiszen a hazaiak játékosa, David Booth két perccel a vége előtt egyenlített, és mivel a hosszabbításban sem született gól, ezért a szétlövésre maradt a döntés. Ott pedig a 24 éves, elsősorban asszisztok terén remeklő Nyikolaj Zerdev döntött, megnyerve a meccset a Nagy Alma kedvenc hokicsapatának.

 

A Stanley-kupa címvédője, a Detroit Red Wings esetében, mint már oly sokszor korábban a szlovák Marian Hossa jelentette a plusz erőt. A januárban már 30. életévét betöltő klasszis két gólt tett hozzá az 5-3-as, Colombus elleni győzelemhez. Az európai játékos társra talált a másik rutinos svéd Henrik Zetterbergben, aki egy-egy találattal és assziszttal zárt.

 

A Vörös Szárnyak döntőbeli ellenfele, az utóbbi hetekben hullámzó teljesítményt nyújtó Pittsburgh Penguins ezúttal Buffalóban szenvedett vereséget, annak ellenére, hogy két fiatal klasszisa remekelt a meccsen. A csapatkapitány Sidney Crosby duplázott, míg az orosz Jevgenyij Malkin két gólpasszt adott. A Sabres azonban Drew Stafford és Paul Gaustad dupláinak köszönhetően meg tudta szerezni idei tizenegyedik győzelmét.

 

Nem lehetett könnyű pályáralépnie a Montreal Canadiens ellen Jose Thedore-nak. A 32 éves, rutinos hálóőr tíz esztendőt töltött el kanadaiaknál, mielőtt 2006-ban átszerződött az Államokba. Ezúttal elkeserítette régi csapatát, hiszen első mérkőzését hozta le kapott gól nélkül a Washington Capitals színeiben (3-0).

 

A San Jose Sharks sorozatban hatodszor, az idényben tizenkilencedik alkalommal győzött, és ezzel vezeti az NHL összesített táblázatát. A Cápák ezúttal is egy gólgazdag mérkőzésen nyertek: 6-2-re intézték el idegenben a Dallas Starst.

 

NHL, ALAPSZAKASZ:
Boston Bruins – New York Islander 7-2
Philadelphia Flyers – Carolina Hurricanes 2-3 – hosszabbítás után
Minnesota Wild – Tampa Bay Lightning 4-2
Anaheim Ducks – Chicago Blackhawks 1-0
Phoenix Coyotes – Colorado Avalanches 2-1
Washington Capitals – Montreal Canadiens 3-0
Buffalo Sabres – Pittsburgh Penguins 4-3
Atlanta Trashers – Nashville Predators 3-4 – hosszabbítás után
Florida Panthers - New York Rangers 3-4 – szétlövés után
Detroit Red Wings – Colombus Blue Jackets 5-3
Dallas Stars – San Jose Sharks 2-6

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu