Plüssmackókkal jótékonykodnak a hokisok

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 4. 10:04
A Magyar Jégkorong-szövetség különleges kezdeményezéssel szeretné megörvendeztetni a Heim Pál Gyermekkórház és a Tűzoltó utcai Gyermekklinika betegeit. A magyar válogatott április másodikán, csütörtökön az olimpiai ezüstérmes Finnország csapatával találkozik barátságos mérkőzésen a Papp László Sportarénában. A Pannon Hoki Gála önmagában is ritka látványos eseménynek ígérkezik, a szurkolók segítségével azonban még emlékezetesebbé tehetjük. Aki teheti, hozzon magával egy plüssmackót és a mérkőzés első magyar góljánál dobja azt a jégre!


Az összegyűjtött plüssállatokat a magyar válogatott tagjai később személyesen adják majd át a két budapesti gyermekkórház betegeinek. A gyermekeknek hatalmas örömben, a szurkolóknak pedig ritka látványos élményben lehet részük.


A kezdeményezés Észak-Amerikából indult Teddy Bear Toss néven. A legenda szerint először a kanadai Kitchenerben borították be a jégpályát a játékmackókkal még a nyolcvanas évek derekán. A kanadaiak így kedveskedtek a gyermekeknek karácsony közeledtével.

 

$$fhvideo:84914$$

 


A kezdeményezés később egész Kanadában és az Egyesült Államokban is elterjedt. Manapság már rengeteg ifjúsági és alsóbb ligás mérkőzésen repülnek a mackók. Nem ritka, hogy egy-egy mérkőzésen 10-15 ezer plüssállat is összegyűlik. A rekordot a Calgary Hitmen szurkolói tartják, akik 2007. december másodikán 26.919 darab plüssjátékkal díjazták a csapat első gólját.

Magyarországon az első sikeres akció február 15-én volt, amikor a Miskolci Jegesmedvék szurkolói a Budapest Stars elleni bajnoki mérkőzésen több, mint tizenkét zsák plüssjátékot dobtak a jégre. A Magyar Jégkorong-szövetség bízik abban, hogy a Pannon Hoki Gála első magyar gólja után jó sok zsákot megtöltenek majd a játékosok.

Aki lemaradna a nem mindennapi mackó dobálásról, az a következő napokban háromszor is láthatja még a magyar jégkorong-válogatottat. Április harmadikán, pénteken ismét a finn válogatott lesz az ellenfél, ezúttal Miskolcon. Április hatodikán és hetedikén a Káposztásmegyeri Jégcentrumban a szintén A-csoportos Norvégia ellen lép pályára Pat Cortina csapata.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu