Olimpiai bajnok a Fradi edzői stábjában

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 18. 19:03
A birkózó olimpiai bajnok Kocsis Ferenccel erősített a Ferencváros jégkorongcsapata. Az 55 éves sportember nevét természetesen nem a játékoskeretben találhatjuk, hanem az edzői stábban, ahol a szárazföldi tréningek irányításában vállalt feladatot Pindák László mellett. A szenzációs sporthírről Al-daadu Muhanned adott tájékoztatást a honi szövetség honlapján.



A Ferencváros hagyományaihoz méltatlanul, de lehetőségeihez képest elismerésre méltón szerepel a 2008-2009-es szezonban. A zöld-fehéreknek gyakorlatilag semmi esélyük nem volt bekerülni a MOL Liga rájátszásába, és az ob I elődöntőjétől is egyre távolabb kerülnek, erejükből csupán néhány bravúros pontszerzésre és erőn felüli helytállásra, valamint a papírforma igazolására futotta.

Kocsis Ferenc tizenegy évig szerepelt a magyar birkózó-válogatottban, az 1980-as moszkvai olimpián a 74 kilogrammosok között aranyérmet nyert. Előző évben világbajnoki címet ünnepelhetett, míg négy alkalommal Eb-n is győznie sikerült. A sportág legendás versenyzője később sikeres edzői pályát futott be: tanítványai közül Farkas Péter olimpiai bajnoki címig és két világbajnoki aranyéremig vitte, míg Bódi Jenő és Majoros István Eb-t nyert irányításával, utóbbi aztán Athénben olimpián is a sportág csúcsára ért fel.

A zöld-fehérek szíriai szakosztály-igazgatója kedvtelésből űzi a hazájában népi sportágnak is nevezhető birkózást, gyakran maga is birkózószőnyegre lép, innen az ismeretsége Kocsis Ferenccel.

A magyar birkózó legenda először ódzkodott a számára új közegtől, de aztán hosszas unszolást követően mégis rábólintott a felkérésre és két hete, a válogatott miatti szünetben munkára jelentkezett. A szakosztály-igazgató szerint a csapat tagjaitól pozitív visszajelzéseket kapott az új segéderőről és a közös munkáról.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu