Negyedszer és tizedszer is az Alba Volán

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 21. 20:11
Megvédte bajnoki címét az Alba Volán jégkorongcsapata a honi első osztályban, miután az egyik fél negyedik győzelméig tartó finálés párharc ötödik összecsapásán hazai pályán 4-0-ra verte kihívóját, az Újpestet, így összesítésben 4-1-re hozta a versenyfutást. A nagy elszántsággal küzdő fehérváriak győzelmét nem fenyegette veszély, Pék György csapata így egymást követő második mérkőzésén is eredménytelennek bizonyult. A székesfehérvári hokicsapat tizedik magyar bajnoki címét szerezte, a hetediket megszakítás nélkül.


Az előző mérkőzés tanulságait leszűrve ellenállást nem ismerő lendülettel kezdett a Volán. Olyannal, amely csütörtökön a Megyeri úton is eredményre vezetett. Ráadásul a szombati derbin, ellentétben a két nappal korábbival, már az első harmadban megszerezték a vezetést, amely a játék képe alapján teljesen megérdemelt volt.

A többnyire térfelére beszoruló újpestiek ellen az emberelőnyben játszó fehérváriaknál Ocskay Gábor visszapasszát Palkovics Krisztán szúrta rá bődületes erővel a harmadvonalról, egy hátvéd helyéről. És hogy holt voltak a hátvédtársak? Hát a kapu előtt, ahol Horváth András előbb kapura kotorta a korongot, majd a lecsorgót az akkor már tehetetlen Matus Palko mellett Tokaji Viktor emelte a hálóba, a népes, lelkes és hangos fehérvári publikum legnagyobb örömére. Ritka vendég volt az újpesti csapat Szuper Levente kapuja előtt, néhány formás akciónál többre nem futotta erejükből, gólveszélyt azonban nem nagyon jelentettek ezek a vendégpróbálkozások.

Hiába hajtott az első találat megszerzéséért az Újpest, azt másodszor is a Volán szerezte meg a nagydöntőben.

A második harmadra egy bátrabb, többet kockáztató, támadóbb szellemű lila-fehér alakulat korcsolyázott ki a jégre, mint amely lement onnan. Ennek eredményeként meg tudták dolgoztatni a fehérvári védelmet és a hazai kapuban Szupert, de védelmük így nyitottabbá, egyben sebezhetőbbé vált. Jöttek bizony a fehérvári lehetőségek is.

A harmad közepén aztán egy ilyen gyors kombináció végén óriási védelmi hibát kihasználva a ziccerben maradó Jason Guerriero növelte kettőre a fehérvári előnyt. Mindenfajta lélektani gát felszabadult ekkor a fehérváriakban, akik igazi örömhokival szórakoztatták a publikumot. A megzavarodó és motivációját végképp elvesztő újpestiek a védekezésre koncentráltak.

A záró részben egyoldalú küzdelem folyt a pályán, bár a lila-fehérek becsületére legyen mondva: nagy erőket mozgósítottak a szépítő találatért, amely viszont nem jött össze. Nem úgy a hazaiaknak, akik újabb két góllal tették teljessé a sikerüket. A döntő öt mérkőzésének utolsó harmadaiban csak a fehérváriak tudtak gólt szerezni, szám szerint tizenhármat. Összesen 22-ig jutottak, a fennmaradó kilenchez tehát tíz felvonás kellett.

KÉPGALÉRIA A TALÁLKOZÓRÓL ÉS A FEHÉRVÁRI ÜNNEPLÉSRŐL! 


OB I, DÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS:
Alba Volán – Újpesti TE 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)
Gólszerzők: 12:34 Tokaji Viktor (Horváth András, Palkovics Krisztián), 28:41 Jason Guerriero (Nathan Martz), 52:57 Nathan Martz, 59:29 Kovács Csaba (Ryan Bonni)
Kiállítások: 12, ill. 12 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4-1 az Alba Volán javára
Címkék: jégkorong
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu