Meg is szoríthatja az FTC a Dab.Doclert

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 25. 13:57
Hacsak nem borul a papírforma, akkor az alanyi jogon elődöntős, amúgy címvédő Alba Volán első csapata mellé az Újpest, az NZ Stars és a Dab.Docler jut majd be a magyar élvonalbeli jégkorong-bajnokság legjobb négy csapata közé. Addig azonban még vár egy párharc a csapatokra, méghozzá a középszakasz alsó házában végzett trió ellenében.


A középszakaszt végül harminc ponttal első helyen záró Újpest és nullpontos Alba Volán II között nemcsak a szerzett pontok számából óriási a különbség, itt értelmetlen bármilyen esélyekről beszélni: továbbjutnak a lila-fehérek.


A felnőtt mezőnyben újonc NZ Starsnak (26 pont) sem okozhat gondot a Miskolc (11 pont) búcsúztatása, maximum utóbbi otthonában lehet némi izgalmakra számítani, ha a házigazdák erőn felül teljesítenek. Viszont a válogatottakkal teletűzdelt Starsnak meg jó lesz összekapnia magát, mert a Miskolc után már élesbe fordul a dolog. Keddi, hatgólos (8-2) vereségük Dunaújvárosban elgondolkodtató kell, hogy legyen számukra, elsősorban a folytatást illetően.


Messze nem lefutott viszont a harmadik párharc, a Dab.Docler-FTC versenyfutás, amely majd’ tizenöt éve még „puskaporos” bajnoki döntőnek is beillett volna, illetve akadt is rá precedens nem egy alkalommal. Most viszont csak a négy közé jutás a tét. A dunaújvárosiak 25, a ferencvárosiak 16 pontot gyűjtöttek a tízmeccses középszakaszban, csapatként és a keretek közötti erőkülönbséget figyelembe véve mindenképpen van ennyi közöttük. A zöld-fehérek továbbjutása egyértelműen bravúr és meglepetés lenne három meccsen, de egy győzelem, a szépítés és a döntő meccs lehetősége azért az egyik fél második győzeleméig tartó versenyfutásban bennünk van.


Az alapszakaszban a dunaújvárosiak négy alkalommal – kétszer otthon, kétszer idegenben – le tudták győzni a Ferencvárost, viszont a középszakaszban egy-egy volt a mérleg. Erzsébeten a Ferencváros nyert 3-1-re, Dunaújvárosban szintén a házigazda, 5-3-ra.
Különösen azután, hogy a korábbi versenybiztossági döntéssekkel ellenlétben a második mérkőzést a „gyengébb” besorolással bíró csapat otthonában rendezhetik, tehát legalább egyszer ők is saját csarnokukban léphetnek jégre. Más kérdés: az erőviszonyok ismeretében ez a továbbjutás szempontjából igen keveset jelent.


Az elődöntőhöz érve a csapatok újra megkapják a középszakaszban elért helyezéseiket, a legrosszabbal bíróra a címvédő vár. A papírforma Fejér megyei és észak-pesti elődöntőket, Alba Volán I-Dab.Docler, valamint Újpest-NZ Stars párharcokat ígér.

 

OB I, AZ ELŐDÖNTŐBE JUTÁSÉRT:
1. MÉRKŐZÉSEK, FEBRUÁR 27. (PÉNTEK):
  • NZ Stars - Miskolci JJSE JégCentrum
  • Újpesti TE - Alba Volán SC Újpesti Jégcsarnok
  • Dab.Docler - Ferencvárosi TC Dunaújváros
2. MÉRKŐZÉSEK, MÁRCIUS 1. (VASÁRNAP):
  • Miskolci JJSE - NZ Stars Miskolci Jégcsarnok
  • Alba Volán SC - Újpesti TE Székesfehérvár
  • Ferencvárosi TC - Dab.Docler Pesterzsébet
3. MÉRKŐZÉSEK (HA KELL), MÁRCIUS 3. (KEDD):
  • NZ Stars - Miskolci JJSE JégCentrum
  • Újpesti TE - Alba Volán SC Újpesti Jégcsarnok
  • Dab.Docler - Ferencvárosi TC Dunaújváros
Címkék: jégkorong
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu