Kikapott az NZ Stars, mégis örülhetett

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 20. 19:38
Óriási csatát, fordulatokban gazdag mérkőzést hozott a MOL Liga utolsó alapszakasz meccsét játszó Dab.Docler és a vendég NZ Stars összecsapása. A tét az elődöntőbe jutás volt, amihez a hazaiaknak mindenképpen győzniük kellett. A Stars kétszer is vezetett, a Dab kétszer egyenlített, s a végén jött a csattanó: Peterdi góljával végül 3-2-re a dunaújvárosiak győztek. A Stars azonban így is elődöntős, ráadásul az alapszakasz utolsó mérkőzésén, az SC Csíkszereda ellen még tovább tudja növelni pontjai számát.


JÉGKORONG, MOL LIGA, 36. FORDULÓ:
DAB.DOCLER – NZ STARS 3-2 (1-1, 0-0, 2-1)
Dunaújváros, 900 néző. Vezette: Kincses Gergely, Németh Márton, Soós Miklós.
DAB.DOCLER: Racko (kapus) – Erdélyi, Tőkési, Galanisz 1, Azari (1), Kiss, Hegyi, Pozsgai, Papp, Peterdi 1, Hinks, Orbán, Vychodil, Jonkl 1, Mestyán (1), Misal, Holló, Horváth, Magosi. Vezetőedző: J.P. Maccallum.
NZ STARS: Wallberg (kapus) – Kangyal, Svasznek, Gröschl 1, Kaspárek 1 (1), Hertl (1), Molnár, Szirányi, Fodor, Holéczy, Szappanos, Nagy, Szajbert K., Gergely, Majoross, Szajbert P., Becze, Wéber. Vezetőedző: Robert Spisak.
Kiállítások:14 ill. 18 perc

Nem túlzás: az idény legfontosabb mérkőzésére készültek Dunaújvárosban, hiszen a hazaiaknak mindenképpen győzniük kellett ahhoz legnagyobb riválisuk ellen, hogy bejussanak az elődöntőbe, ahová már korábban a két csíkszeredai csapat mellett az Újpest kvalifikálta magát.

Hogy mekkora volt a tét, azt már a csarnok felé ballagva érzékelni lehetett: a hazai drukkerek szép számban és hangos szóval gyülekeztek, s a hangoskodást, a szurkolói rigmusokat ezúttal kéretik jó értelembe venni…

El is kelt a bíztatás a Dunaújvárosnak, hiszen már az előzmények tudatosították valamennyi Fejér megyei szimpatizánsban, nem könnyű kedvenceik helyzete. A csapat egyik legrutinosabb játékosa, a 41-szeres válogatott Szilassy Zoltán tegnapi súlyos szemsérülése a lehető legrosszabbkor jött az utóbbi időben egyébként is kissé tartalékos hazaiaknak. Akiknek éppen a Stars ellen kellett győzniük a legjobb négy közé jutáshoz – s ez még mindig nem életbiztosítás a részükről, hiszen a dunaújvárosi rájátszáshoz a Stars SC Csíkszereda elleni botlása is szükségeltetik -, ami ebben a szezonban egyszer sem sikerült Azariéknak. A nyitányon 4-3-ra kikaptak büntetőkkel, majd utána egy sima 0-6, míg legutóbb szintén 4-3-as vereség, ám akkor hosszabbítást követően. Az egymás elleni statisztika és mutató tehát nem a Dab.Docler mellett szólt, pláne úgy, hogy a Stars a mérkőzés előtt egy bajnokit kevesebbel játszva is megelőzte egy egységgel a 62 pontos újvárosiakat.

Aztán megkezdődött a várva-várt csata, s csakhamar néma csend lepte be a csarnokot: fél perc elteltével Gröschl Tamás szerzett vezetést a vendégeknek, amire ugyancsak nem számítottak hazai részről. A rangadók velejárója, hogy az eredmény kevés esetben állandósul, s a fordultat Dunaújvárosban is bekövetkezett: négy perc múlva Jonkl László egalizálta az állást, kezdődhetett minden elölről. No persze az eredmény még így is a Starsnak kedvezett, akik nem csak azért adták át olykor a kezdeményezést Galaniszéknak, mert nekik így is megfelelt, hanem egész egyszerűen a felspannolt Dab.Docler játékosai lélegzetvételhez is ritkán juttatták a rutinos játékosokkal teletűzdelt ellenfelüket.

S ha már az imént azt írtuk, hogy a rangadók többnyire fordulatokban gazdagok, azt a középső harmadban megcáfolták a csapatok. A Dab és a Stars is próbált többször ritmust váltani a meccsen, de egyik gárdában sem volt annyi, hogy begyötörje a vezetést jelentő találatot, igaz hazai oldalon ott motoszkált: egy újabb bekapott gól akár végzetes is lehet…

Varázsütésre megváltozott minden az utolsó húsz percre, pedig már-már úgy tűnt, hogy a Stars ismét kibabrál a Dab.Docler együttesével, ugyanis alig pár perc elteltével Kaspárek góljával újra vezettek Svasznekék, ám - nemhiába rangadó - Galanisz két perc múlva egyenlített. Egyik csapat sem adta fel a küzdelmet, holott az elődöntőbe jutónak a kőkemény HC Csíkszereda mellett a rengeteg utazással is meg kell majd bírkóznia. Úgy tűnik, ez nem zavarta a játékosokat, mert preszítzsmeccs alakult ki, lehetett bármily tartalékos is a Dunaújváros.

Öt perccel a vége előtt aztán ferobbant a csarnok, s bebizonyosodott, hogy melyik csapatnak nagyobb a szíve, hiszen a piros-fehérek Peterdi Imre góljával először szereztek vezetést a meccsen, de ez elég is volt a két pont megszerezéséhez.

Hogy a HC ellen melyik együttes vívhatja az elődöntőt, az a csütörtöki Stars-SC bajnokin derül majd ki.

EDZŐSZEMMEL:
J.P. Maccallum, a Dab.Docler vezetőedzője: - Hatalmas küzdelemben múltuk felül legnagyobb riválisunkat, amihez minden egyes játékosnak száztíz százalékot kellett nyújtania. Az egész csapatra büszke vagyok, de sajnos a sorsunk nem a mi kezünkben van.
Robert Spisak, az NZ Stars vezetőedzője: - Csalódott vagyok az eredmény miatt, mert idegenben hiába vezettünk kétszer is, felhoztuk a hazaiakat, s a végén egy megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből. Az SC ellen győzni kell, ezt magunknak tettük nehézzé.



 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu