Jégbe fagyott Szuper Levente hokibotja

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 9. 16:21
Rendhagyó teljesítményhez rendhagyó körítés párosul, mert az így dukál. Így gondolta ezt egy internetes szerencsejátékok széles repertoárját felsorakoztató online oldal is – amelyet nem mellékesen 2006-ban Svédországban a legjobb ilyen jellegű oldalnak választottak, de világviszonylatban is állja a versenyt riválisaival, lévén a tíz legjobb között jegyzik –, amely Szuper Szurkolói Klub alapító tagjaival karöltve játékra hívta Szuper Leventét, az A-csoportos vb-re készülő magyar jégkorong-válogatott elsőszámú kapusát, valamint kedvenc, ám immár jégtömbbe zárt hokibotját.


A játék lényege, hogy a szervezők befagyasztották Szuper Levente kedvenc kapusütőjét, az ütőt pedig az nyeri meg, aki a legpontosabban eltalálja, melyik másodpercben ér hozzá a jégtömb alá helyezett alapzathoz a hokiütő. A Nyugati téri járókelők, illetve a www.jegfogadas.hu weboldalra látogatók egy webkamera segítségével április 8-tól kísérhetik figyelemmel, amint a kiállított óriási jégtömb olvadásnak indul.

Erre a pontos kiolvadási időpontra lehet mostantól fogadásokat kötni. A fődíjért – ami nem más, mint egy két személyre szóló utazás a vb helyszínére és két darab belépőjegy a Magyarország-Kanada összecsapásra! – ennél csak egy lépéssel kell többet megtenni, mindössze regisztrálnia kell a www.betsson.com weboldalon is és legalább egy sporteseményre maximum egy eurós fogadást kell kötnie legkésőbb április 17-ig.

Kovács Attila
Tóth Frank, Fábián László, Szuper Levente és Czene Attila Fotó: Kovács Attila



- Remek dolog, hogy a világbajnoki felkészülés közepén van ideje és energiája eleget tenni egy ilyen felhívásnak, játéknak. Ezúttal elsősorban sportágát, vagy inkább önmagát promótálja.

- Természetesen a sportágat képviselem, nem pedig saját magamat, hiszen egy csapatsportról beszélünk. Vicces, jópofa kezdeményezés ez.

- Ön mennyire híve a fogadásoknak?

- Nálam ezek a dolgok időszakosak. Ha van egy-egy jobb megérzésem, akkor néha én is szoktam fogadni. Igaz, az utolsó élményem eléggé rossz volt ezzel kapcsolatban, azóta szünetet tartok. Jópofa dolgok ezek, haverok között szoktunk fogadni. Például, ha elmegyünk teniszezni vagy focizni. Ilyenkor, aki veszít, az fizeti az üdítőt a meccs után.

- Mire fogadna inkább? Arra, hogy az A-csoportban maradnak a válogatottal vagy, hogy Roger Federer megnyeri a Roland Garrost?

- Federer mostani formáját és játékhoz való kedvét inkább nem kommentálnám, nem az én dolgom. De ha már lehet választani, akkor inkább a bentmaradásunkat tenném meg.

- Egy hete tart a felkészülésük a válogatottal. Négy kemény meccsen vannak túl, ráadásul pozitív mérleggel. Gondolta volna, hogy itt tartanak majd?

- Őszintén szólva, nem hittem volna, hogy négy mérkőzésből hármat megnyerünk. Különösen nagy dolognak tartom, hogy a finneket le tudtuk győzni, szinte világszenzáció. Rengeteg korábbi csapattársam írt e-mailt, többek között finnek és kanadaiak is, hogy hallottak a sikerről. Szinte azt is lehet mondani, hogy eljutott a világ minden pontjára. Hatalmas eredmény ez. Nagyon jó érzés ez nekünk, játékosoknak. Azért sem gondoltuk volna, mert az alapozási időszakban vagyunk, ami napi két edzést jelent. Ez mind azért van, mert az edzői stáb szerint a legfontosabb a fizikai felkészültségünk lesz majd. Az A-csoportban ugyanis ezek a tényezők, az állóképesség és a kondíció a legfontosabb. Erre nagyon-nagyon fel kell készülnünk. Még van egy kis időnk, de jó úton haladunk, amire több pozitív jel is utal.

- A hétfői, norvégok elleni meccsünk előtt arra utalt a televíziós kommentátor lábsérülése van. Milyen komoly a baj?

- Sérülésnek azért nem nevezném, csupán az egyik edzés előtt volt egy negyven perces konditréningünk, ahol túlbuzgó voltam. Túlságosan megerőltettem a lábamat. A felső szektor, a lovaglóizmom, a forgóm kicsit beállt és három napig nehezebben funkcionált. Szerencsére nincs szó komolyabb dologról.

Kovács Attila
Szuper Levente egy dedikált válogatott mezzel Fotó: Kovács Attila

 

- A négy felkészülési mérkőzés közül kettőn védett. Ezeken a meccseken sokkal nagyobb tempóban jöttek a kapuja felé a korongok, mint az EBEL-ben? 

- A tempóban igazából nagy különbség nem volt. Az osztrák bajnokságban azért a csapatok játékosainak nagy többsége idegenlégiós. Olyan hokisokról van szó, akik megfordultak az NHL-ben, a finn vagy a svéd elitligában is. Szóval igazából tempókülönbség nem volt. Életünk legnagyobb tornájára, két hetére készülünk. Nincs is idő lazítani, pihenni, minden idegszálunkkal ott kell lennünk.

- Hogy érzi, sikerült „ott lennie” a két felkészülési mérkőzésén?

- Hála Istennek ez nemcsak nekem, hanem a csapatnak is sikerült. Egyébként is, a magyar válogatott legfőbb jellemzője, hogy egymást húzzák a játékosok.

- Túljutottak már a felkészülés nehezén?

- Ááá, biztosan nem. Másfél hete kezdtünk és egészen április 24-ig, vagyis az első mérkőzésünkig tart majd a felkészülés. Én a jövő héten ránk váró, müncheni néhány napot tartom a legnehezebbnek. Ott nem is játszunk majd meccset, csak edzünk. Kicsit ki is kerülünk a magyar közegből. Szerintem jó is, hogy nem leszünk annyira szem előtt, így teljes egészében a felkészülésre, a munkára tudunk koncentrálni.

- Visszatérve a jelenbe, egy fogadásra még felkérném: mennyi idő alatt olvad majd ki az ütője?

- Most van április nyolcadika. Akkor mondjuk kilencedikén, délután négy óra tizenhét perckor.

Az akcióhoz egy jótékonysági kezdeményezéssel olyan volt olimpikonok is örömmel csatlakoztak, akik az utánpótlás támogatást mind a mai napig szívügyeknek tekintik, illetve szeretnek fogadni, játszani, és persze ahogy az életben nyerni is. Czene Attila, Fábián László, Gécsek Tibor, Gyulai Zsolt, és Tóth Frank arra vállalkoztak, hogy közösen megalapítják a Szuper Szurkolói Klubot, melynek keretében április 24-én és 28-án barátaikkal közösen online sportfogadásokat kötnek – sportolói múltukban felhalmozott tapasztalataikra, megérzéseikre és a szerencsére támaszkodva – a magyar jégkorong-válogatott vb-meccseire.

A játékhoz egy jótékonysági felajánlás is párosult az ötletgazda internetes oldal részéről, hiszen a teljes nyereményösszeget – kiegészítve a Betsson.com 1000 eurós felajánlásával – a magyar jégkorong utánpótlás javára ajánlják fel.

A TA Betsson Group egy svéd szerencsejáték csoport, mely a Nordic tőzsdén jegyzett részvénytársaságként már több mint 40 évre visszanyúló tapasztalattal rendelkezik a szerencsejátékok területén. Betsson jelenlegi portfólióját a Sport fogadás, Tippbörze, Kaszinó, Póker, Játékok, Kaparós sorsjegy, Bingó és Kereskedés adja.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu