A Linz megakadt az Alba Volán torkán

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 18. 20:11
Gyorsan vezetést szerzett Lukas révén a Linz Székesfehérváron az EBEL 47. játéknapján, de Fekete egy távoli bombával egyenlített. Utána hiába támadott többet az Alba Volán, Iberer és Grabher találata is a legrosszabbkor jött, majd Szuper lehívása után előbbi játékos az üres kapuba betalálva beállította az 1-4-es végeredményt.


JÉGKORONG, EBEL, 47. FORDULÓ:
ALBA VOLÁN – EHC LIWEST LINZ 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)
Székesfehérvár, 3200 néző. Vezette: Pavel Cervenak, Alexander Wohlmuth, Walter Zehenthofer.
ALBA VOLÁN: Szuper (kapus) – Tokaji, Martens, Palkovics, Ocskay, Vaszjunyin, Bonni (1), Byström, Fodor, Kovács Cs., Fekete 1, Horváth A., Jobb, Sofron, Nagy G., Hegyi, Ondrejcik. Vezetőedző: Ted Sator.
LINZ: Westlund (kapus) – Dilauro, Lukas R. 1, Lukas P., Baumgartner, Grabher 1 (1), Liimatainen, Helminen, Shearer (1), Schlacher, Leahy (1), Mayr, Iberer F., Iberer M. 2, Purdie, Matthiasson, Oberkofler, Rac, Maier. Vezetőedző: Jim Boni.
Kiállítások: 10 ill. 10 perc.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK:

  • INNSBRUCK – VILLACH 4-2 (2-1, 2-0, 0-1)
  • VIENNA – SALZBURG 3-4 (0-0, 2-2, 1-1, 0-1-H.U.)
  • GRAZ – JESENICE 2-3 (1-2, 0-0, 1-1)
  • LJUBLJANA – KLAGENFURT 2-4 (0-1, 2-0, 0-3)


A sorozatban aratott két győzelem visszahozta a szurkolókat a fehérvári jégcsarnokba, hiszen a Jesenice és a Ljubljana elleni siker után a Linzet vendégül látva már egy gombostűt sem lehetett elejteni a Raktár utcában. Ez a meccs amolyan vízválasztónak is beillett, hiszen egy újabb Volán-győzelem elérhető közelségbe hozhatta a már feledni vélt rájátszást, s ebben az esetben már ki foglalkozna a kilencedik hellyel, ami szintén előrelépés lenne a fehérváriaknak.

Csakhogy a tabella harmadik helyezettje ellen még akkor is keményebb diónak ígérkezett a pontszerzés, ha ismét hazai környezetben játszhattak a kék-fehérek, s erre bő három perc után háromezer nézőnek is rá kellett döbbennie, midőn Lukas védő betalált az Olimpija ellen parádézó Szuper ketrecébe. A Volán azonban épp hallatlan küzdeni tudásáról ismert, s alig telt el öt perc a kapott gól után, Fekete ritka nagy bombagóllal egalizált. Bár némi fölényben voltak a vendégek, egyénileg olykor zavart tudtak okozni a hazai korongosoknak, igazságtalan lett volna vendégelőnnyel pihenőre vonulni.

Nagyobb sebességre kapcsolt a Volán a középső harmadban, s ez már csak azért is érdemel említést, mert a kék-fehérek továbbra is tartalékosan játszottak Guerriero, Martz és Benk hiányzása miatt. Az egyetlen visszatérő péntekhez képest Kovács Csaba volt. Kellettek is a gólok a győzelemhez, viszont a meccs felénél mégis a többet támadó hazaiakat mattolták: Grabher ugrott ki, Szuperre vezette a korongot, aki először még bravúrral védett, de pechére a kipattanót Matthias Iberer az üres hálóba küldte.

Az eddigieknél is elszántabban kezdett küzdeni Ted Sator alakulata a találatot követően, ám a harmadból hátralévő percek mindössze arra voltak jók, hogy a hazai csatárok – és védők – naggyá tegyék Westlund kapust, akinek a ketrecére rengeteg lövést küldtek Kovács Csabáék, de ezeket a próbálkozásokat különösebb bravúrok nélkül is tudta hatástalanítani az EBEL jelenlegi negyedik legjobb hálóőre.

Szörnyen kezdődött hazai szempontból a záró harmad, hiszen az előbb még gólpasszt jegyző Grabher ezúttal feliratkozott a gólszerzők közé, s erre mindössze 24 másodpercet kellett várni. Eldőlni látszott a meccs, de ennél is rosszabb, hogy ekkor a nagy rivális Innsbruck már 4-1-re vezetett a Villach ellen. A gól mintha megfogta volna a Volán játékosait, s bár gyakran állomásoztak Westlund kapujának előterében, a rutinos vendégek megőrizték győzelmüket, mi több, az utolsó másodpercekben Szuper lehívása utánn Iberer az üres kapuba is betalált.

A vereség után nem lesz sétagalopp bejutnia a Volánnak a rájátszásba. De tegyük hozzá gyorsan: nem is lehetetlen...

EDZŐSZEMMEL:
Ted Sator, az Alba Volán vezetőedzője: - Egy jobb csapattól szenvedtünk ma vereséget. Sokat kivett belőlünk a keddi és a pénteki győzelem, ráadásul sajnos a betegek közül csak Kovács Csaba játszhatott ma, így a Linz ellen fáradtak voltunk, ami meglátszott a támadójátékunkon.
Jim Boni, a Linz vezetőedzője: - A Volán remekül védő kapusa sokáig megnehezítette a dolgunkat, de jó időben lőttük a gólokat az alaposan felkészített hazaiaknak. A 4-1-es eredmény ellenére nehéz összecsapáson vagyunk túl.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu