A csehek már nem ellenfelek a hoki vb-re

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 18. 11:10
Svájcban kedden Studniczky Ferenc és Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong-szövetség elnöke és főtitkára a sportági nemzetközi szövetségének (IIHF) központjában tartott meg vb-prezentációját. Hazánk sokadik nekifutásra próbálkozik meg A-csoportos vb megrendezésével, eddig a legfőbb érvként az szólt hazánk ellen, hogy a rivális pályázók közül csak nekünk nem szerepelt a válogatottunk a legmagasabb osztályban. Most ott van…


 

A pályázat, igen apró részletekre is kitérő, írásos részét az érintettek már korábban eljuttatták az illetékesekhez, kedden szóban kellett kiegészítő válaszokat adni.

A kétfős magyar delegáció fél órát volt a kilenc főt számláló testület előtt, akik a tervezett székesfehérvári új jégcsarnokról, valamint a szállodai lehetőségekről érdeklődtek a legintenzívebben. A sportág honi szövetségének honlapján nyilatkozó Studniczky elnök szerint sikeres napon jutottak túl

A versenyben riválisokra is hasonló feladat hárult, előttünk a fehéroroszok, utánunk az ukránok és a lettek következtek, nem mentek és jöhettek viszont a csehek, akik a mezőny egyetlen nagyágyújaként visszaléptek a rendezés lehetőségétől és inkább a 2015-ös évre koncentrálnak.

Studniczky így egyértelműen a fehéroroszok tekinti a fő esélyesnek, egyben főbb riválisunknak, akik helyzete némiképpen párhuzamos a miénkkel: ugyanis nekik sincs jelenleg második számú csarnokuk, csak annak tervei. Alternatív megoldásuk azonban van, igaz az nekünk is, úgy hívják, hogy Főnix Csarnok, Debrecenben. Az elnök szerint a jelenlegi gazdasági helyzet valóban nem ideális egy minden igényt kielégítő, multifunkcionális létesítmény megépítésre, de a 2014-es vb-ig még hátravan öt év, az pedig sok idő.

Korábbi három pályázatunk kimondva-kimondatlanul azért bukott el, mert csapatunk nem volt tagja az elitnek. Válogattunk idei bravúrja egy esetleges vb-rendezés szempontjából is döntő fontosságú lehet.

Az IIHF szokása szerint a A csoportos vb utolsó napjaiban hozza meg végső döntését, ez idén május nyolcadikán lesz. A pályázati anyag szerint a vb-rendezés állami támogatás nélkül is megvalósulhat, hiszen a 12 millió eurós rendezéshez kevesebb mint tízmillió eurós kiadás párosulna.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu