Wokingban rózsaszínben látják a világot

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 8. 17:52
Lewis Hamilton világbajnoki címe után sem állt meg az élet Wokingban, a McLaren-Mercedes már gőzerővel készül a következő Formula-1-es szezonra, és az sem meglepő, hogy a vezetők rózsaszínben látják a világot. Paddy Lowe technikai igazgató szerint az MP4-24 kódjelű autó is megőrzi a csapat helyét a száguldó cirkuszban, az előkészületek ugyanis nagyszerűen haladnak, minden szép és minden jó, legalábbis egyelőre.


„Nagyon optimista vagyok – kezdte nyilatkozatát a szakember. – Több érdekes elem is bekerült az új autóba, egy része a friss szabályok miatt. Így nagyon bizakodó lehetek”.

 

A McLaren idei konstrukcióját az év autójának választották az Autosport-magazin gáláján, vagyis az „utódra” nagy feladat vár. Ráadásul számos technikai újdonsággal kell megbarátkoznia a fejlesztő csapatnak, hiszen 2009-ben több radikális szabály-változtatás is életbe lép.

 

„Természetesen figyelnünk kell ezekre a módosításokra, hiszen bármi megtörténhet. De a csapat remekül dolgozik, mondhatni nagyszerűen. Büszkék lehetünk a teljesítményünkre, bárhol is végzünk majd a következő világbajnokságban” – tette hozzá a wokingiak technikai igazgatója.

 

Paddy Lowe tisztában van azzal, hogy az idei szezon hajrájában lépéshátrányba kerülhetett a McLaren, hiszen a világbajnoki címért küzdött, míg számos csapat már megkezdte a felkészülést a jövő évre.

 

„Elképzelhető, hogy a nagycsapatok kisebb késésébe kerültek, ez jó ideje aggaszt bennünket. De ki tudja? Sohasem tudhatjuk, hogy hol is tartanak a többiek, ez az egyik legérdekesebb része az autósportnak. De az év első időmérő edzésén már mindent tudunk, ezért is imádom különösen a szezon ezen szakaszát. Remélem, jövőre is jó napunk lesz” – mondta Lowe.

 

Hozzátette: a McLaren-Mercedes jövőre is a szezon utolsó pillanatáig harcban kíván lenni a sikerért, amelynek alapját a téli felkészülés adhatja meg. Az biztos, hogy nyíltabb lesz a versengés, hiszen azt már Brazíliában is láthattuk, csökkent a különbség a csapatok között. Remélem, mi is az élcsapatok között leszünk”.

 

Az Autosport-magazin voksolásán egyébként a világbajnok Lewis Hamiltont választották a legjobb versenyzőnek.

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu