Piquet: Nincs mitől félnem, nem hazudtam

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 12. 11:15
A háromszoros világbajnok Nelson Piquet nem ijedt meg attól, hogy őt és fiát is beperelte a Renault, továbbra is kitart amellett, hogy Nelsinho a csapatvezetés határozott utasítására ment a védőfalnak a tavalyi Formula-1-es világbajnokság Szingapúri Nagydíján, hogy ezzel segítse csapattársát, Fernando Alonsót. A brazil sportember arról is beszélt, hogy együttműködik a Nemzetközi Automobil-szövetséggel, amely szeptember 21-én tárgyalja az esetet.


A francia istálló és főnöke, Flavio Briatore hitelrontás miatt büntetőeljárást kezdeményezett Nelson Piquet és fia Nelsinho Piquet ellen Franciaországban. A brazil sportemberek hamisnak vélt vádakkal illették és megzsarolták a Renault-t, annak reményében, hogy az ifjabbik Piquet a szezon hátralevő részében visszatérhet a Formula-1-be.
A keresetet az Egyesült Királyság Rendőrségéhez is hamarosan benyújtják.

 Eddig a Renault nem reagált hivatalosan a két hete felmerült vádakra, ám ez az eljárás egyértelműen jelzi hozzáállását a kialakult helyzetre.

„Megerősíthetem, hogy mindenben és őszintén együttműködök az FIA-val. Nincs mitől félnem, mert az igazat mondom és mondtam. Még akkor is, ha az ING Renault Team és Briatore úr is azon dolgozik, hogy hatalmánál fogva befolyásolja a vizsgálatot. Nem sajnálom a döntésemet, hogy nyilvánosságra hoztam az esetet” – áll Nelson Piquet közleményében.

A háromszoros világbajnok reméli, az FIA kideríti az igazságot, szeptember 21-ig pedig már nem fűz újabb kommentárt az ügyhöz.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu