Nelsinho Piquet: Briatore a hóhérom!

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 3. 17:48
Eldőlt: egyelőre lezárult Nelsinho Piquet Formula-1-es pályafutása, miután szerződést bontott a Renault-val. A brazil versenyző hétfőn közleményben tudatta kirúgását, amelyért elsősorban az istálló vezetőségét, elsősorban Flavio Briatorét okolja. A háromszoros világbajnok Nelson Piquet fia azonban reméli, hamarosan visszatérhet a száguldó cirkusz világába.


Nelsinho azzal kezdte hivatalos közleményét, hogy szerződésbontási szándékáról értesítette a csapata, ezért nem indul a nyári szünetet követő F-1-es versenyeken.

„Szeretnék köszönetet mondani a bátorításért annak a kis csoportnak, amely mindvégig támogatott, amellyel együtt dolgozhattam a Renault-nál! Természetesen hatalmas csalódást jelentett a hír, amely azért egyfajta megkönnyebbülést is jelent, mert lezárult pályafutásom legrosszabb időszaka. Most esélyt kaptam arra, hogy helyes irányba tereljem a karrieremet, ismét növelhetem az elismertségemet, mint egy gyors és győztes versenyző” – áll Nelsinho kommünikéjében.

Az ifjabbik Piquet úgy véli, hogy az F-1-es sikertelenséget egy embernek köszönheti, mert csapatjátékosként mindenkivel igyekezett jó kapcsolatot ápolni és együttműködni. A brazil pilóta úgy véli, a Renault-nál nem biztosítottak olyan feltételeket, mint a kétszeres világbajnok Fernando Alonsónak.



„Pedig a 2009-es szezon előtt Briatore azt állította, minden megváltozik, végre megkapom az engem megillető figyelmet. De ez soha sem valósult meg, nem indultunk egyenlő eséllyel és támogatottsággal. Aláíratott velem egy teljesítményfüggő szerződést, amely azt követelte, hogy a szezon közepénél szerezzem meg Alonso pontjainak a negyven százalékát. Biztos voltam a dolgomban, hogy ez összejöhet, ha egyenlő feltételeket biztosítanak. Pedig kétszeres világbajnok volt a csapattársam. Sajnos nem tartották be az ígéreteket! Az új autóval mindössze 2002 km-t teljesíthettem, míg Fernando 3839-et. Csak három napon át tesztelhettem száraz pályán, míg Alonso egyszer gyakorolt esőben. Csak nehéz autóval és kemény abroncsokkal mehettem, főleg a tesztek első apján, amikor lassú és csúszós a pálya. Fernando könnyű autóval és szuperlágy abroncsokkal készülhetett. Egyszer sem kaptam lehetőséget arra, hogy kipróbáljam az időmérőkre készített rendszerünket.” – írta Piquet.

A brazil pilóta ezután keményen bírálta a Renault csapatfőnökét, nem titkolta csalódottságát.

„Briatore a hóhérom! Továbbra is feltétel nélkül hiszek a tehetségemben és a tudásomban. Rossz eredményekkel ugyanis nem juthattam volna el a Formula-1-ig”.

Tény, a háromszoros világbajnok Nelson Piquet fia nem váltotta meg a világot a száguldó cirkuszban, huszonnyolc futamon mindössze tizenkilenc pontot gyűjtött. Tavaly ugyan második volt Németországban, de se előtte, se utána nem állhatott dobogóra. Arról már nem is beszélve, hogy teljesítménye „fényévekkel” marad el a kétszeres világbajnok csapattárs, Fernando Alonso produkciója mögött. Idén még pontot szerzett a brazil versenyző…






 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu