Nelsinho Piquet aggódik a jövője miatt

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 24. 06:26
Az élő szerződés sem jelent garanciát a Formula-1 világában, így közel sem biztos, hogy a régóta kritizált Nelsinho Piquet kitöltheti szerződését a Renault-ban, elképzelhető, hogy már az idei szezon vége előtt menesztik. Erről maga az érintett, a 24. születésnapját szombaton ünneplő brazil versenyző beszélt a Magyar Nagydíj előtt.


Tény, a háromszoros világbajnok Nelson Piquet fia nem váltotta meg a világot a száguldó cirkuszban, huszonhét futamon mindössze tizenkilenc pontot gyűjtött. Tavaly ugyan második volt Németországban, de se előtte, se utána nem állhatott dobogóra. Arról már nem is beszélve, hogy teljesítménye „fényévekkel” marad el a kétszeres világbajnok csapattárs, Fernando Alonso produkciója mögött. Idén még pontot szerzett a brazil versenyző…

A szaksajtó és a szurkolók egy része is úgy vélte, az ifjú Nelsinhót már a Magyar Nagydíj előtt meneszti a Renault, de időt kapott a csapattól.

„Egyáltalán lehetek száz százalékosan biztos abban, hogy maradhatok a szezon végéig. De továbbra is végzem a munkámat, a papám pedig majd a pályán kívül teszi a dolgát. A legutóbbi futamon már volt egy kis felfordulás, a szerződésem és néhány ember egója közti különbség okozta a zűrzavart. De végül minden jól zárult” – szögezte le az ifjabb Piquet.


A brazil versenyzőt szerződés köti a Renault-hoz, de tudja jól, ez nem sokat érhet. Nemrég ennek élő példáját láthatta, amikor a Toro Rosso szemrebbenés nélkül rúgta ki Sebastien Bourdais-t.

„Sajnos, ma már nem sokat ér az élő szerződés az F-1-ben. Több példája is volt annak, hogy szerződést bontott valamelyik versenyző a csapatával. Csak annyit tehetek, hogy legjobb tudásom szerint versenyzek. Persze, mindig erre törekedtem, de ezen a hétvégén több esélyem lesz, mert ugyanolyan autóval szerepelhetek, mint Alonso. Így azért könnyebb lesz a dolgom”.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu