Montoya: Lewis, maradj távol Massától!

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 29. 15:29
A napjainkban már a NASCAR-sorozatban szereplő, a száguldó cirkuszban is futamgyőzelmeket arató Juan Pablo Montoya úgy véli, Lewis Hamilton akkor nyerheti meg az 59. Formula-1-es világbajnokságot, ha a Brazil Nagydíj rajtja után a lehető leggyorsabban eltávolodik legnagyobb és egyetlen „igazi” ellenfelétől, Felipe Massától. A kolumbiai autóversenyző szerint valószínűleg a Ferrari pilótája söpri be Interlagosban az első helyet, de a McLaren-Mercedes jó eséllyel pályázik a végső sikerre.


Fotó: Action Images

Hamilton hét ponttal vezet a mindent eldöntő utolsó verseny előtt, így már az ötödik hely is világbajnoki címet érne számára. Tavaly ugyanilyen helyzetben várta a finist, de túl agresszív és ideges volt, kétszer is súlyos hibát követett el, így végül Kimi Räikkönen nyerte az összetett versenyt. Ezúttal sem várhatja azt, hogy ölébe pottyan a diadal, így óvatosan kell majd száguldania Interlagosban.

 

„Valószínűleg Felipe nyeri majd a futamot – kezdte Montoya, aki az F-1-ben a Williams és a McLaren erőssége volt. – Ha Lewis helyében lennék, akkor nem tartózkodnék Massa közelében. Ha mégis egymás mellé kerülnénk, inkább hagynám, hogy elszakadjon tőlem”.

 

Tény, a Japán Nagydíjon már összeakadt a világbajnoki cím két aspiránsa, akkor Massa ki is pörgette Hamiltont a pályáról. A brazil versenyző végül hetedik lett, két pontot gyűjtött, míg riválisa csak a tizenkettedik helyen ért célba.

 

„Lewisnak nagyon óvatosan kell száguldania. Ha fiatal vagy és a Formula-1-ben versenyzel, akkor minden futamon nyerni akarsz. Ez nagyszerű, de meg kell azt is tanulnod, hogy mindig a lehető legkedvezőbb helyen légy a pontverseny szempontjából” – tette hozzá a népszerű Montoya.

 

A kiélezett szituáció okán az elmúlt napokban sokan nyilvánították már véleményt az esélyekről, természetesen mindkét csapat tagjai azt állították, a túloldalon lehet nagyobb a feszültség. Sőt, időnként a többi csapat tagjai is beszálltak a „vitába”, Hamiltont többen (Robert Kubica, Jarno Trulli) bírálták a Japán Nagydíjon elkövetett rajtmanővere okán.

 

„Biztos vagyok abban, hogy ezen a héten a McLaren és Lewis is beszélget a kialakult helyzetről. Mindent meg kell tennie azért, hogy pontokkal fejezze be a versenyt. Ebben az esetben ő lesz a világbajnok” – szögezte le a kolumbiai sztár.

 

Montoya úgy érzi, a 2007-es „tragédia” már nem igazán jár Hamilton fejében, nem befolyásolja majd a hétvégi szereplést.

 

„Lehet, hogy egy picit még zavarja, hiszen mindenki emlékszik a történtekre. De nem hiszem, hogy különösebben érdekelné még a múlt - mondta a dél-amerikai sportember. – A McLaren már korábban is nyert világbajnokságot, így jó munkát végez majd Brazíliában”.

 

Juan Pablo Montoya végül ismét leszögezte, Lewis Hamiltont koronázzák majd vasárnap az F-1 idei királyává.

 

„Meglepne, ha nem így történne. Jó munkát végzett eddigi pályafutása során. Nagyszerű fickó”.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu