Kerékanya okozta Schumacher vesztét

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 4. 16:38
Sebastian Vettel a rajt és az első kanyar izgalmairól, Mark Webber a futam kulcsfontosságú első feléről, Nico Rosberg pedig szezonbeli első dobogójáról beszélt a Formula-1-es Malajziai Nagydíj után. A végig váltójával kínlódó, kuplung(!) nélkül vezető Fernando Alonso élete legnehezebbjének nevezte a vasárnapi versenyt, Lewis Hamilton Adrian Sutilt dicsérte, míg Michael Schumacher elmagyarázta kiesése okát. Nyilatkozatok.


NYILATKOZATOK A MALAJZIAI NAGYDÍJ UTÁN:
1. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault)
„Micsoda nap! Fizikálisan nagyon megterhelő verseny volt, megállás nélkül izzadtam, literszámra ittam a vizet. Nagyon jól rajtoltam, elhúztam Nico mellett, majd közelítettem Mark felé. A hosszú egyenes végén előnyösebb pozícióban fordulhattam az első kanyarra, mint ő és éppen elfértem. Ugyan jobban gyorsíthatott ki a kettes és hármas kanyarból, de csúszos volt az aszfalt, így magam mögött tudtam tartani. Ettől a pillanattól egyetlen dolog foglalkoztatott, hogyan léphetek el a mezőnytől, bár Webber végig mögöttem loholt, oda tudtam figyelni a gumijaimra. Természetesen nagyon boldog vagyok, főleg azok után, hogy Mark a második helyen ért célba."
2. Mark Webber (Red Bull-Renault) 
„Nyilvánvaló, hogy az idei szezonra megváltozott viszonyok hatására a futamok első része a legfontosabb. A rajtnál kissé kipörgött az autó hátsó kereke, így Sebastian képes volt mellém érni az első kanyarban. Fogalmam sem volt róla, Nico merre lehet, ezért nagyon későn fékeztem. Mind én, mind Vettel a határon autóztunk az első fordítónál. Ezután Christian (Horner, a Red Bull csapatfőnöke) nyugalomra utasított minket és engedelmeskedtünk. Örülök, hogy a nehéz szezonkezdet után végre minden összeállt, nagyszerű eredményt ért el a csapat."
3. Nico Rosberg (Mercedes GP)
„Nagyszerű sikert értünk el, a csapat első dobogós helyét szerezte meg. Köszönettel tartozom az egész istállónak a hétvégén nyújtott kemény munkáért. Nagyon jó érzés újra a pódiumon állni. A rajt nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, mert kipörgtek az autó kerekei, igaz onnantól, hogy sikerült megfognom harmadik helyemet, esélyem sem volt a két Red Bull befogására."  
...6. Lewis Hamilton (McLaren)
„Fantasztikus startoltam, csomó autót megelőztem az első körben. A kerékcseréig használt gumik nagyon jól teljesítettek, és majdnem Vettel előtt találtam magam kiállása után. Miután én is a boxban jártam egyszerűen mindent megpróbáltam, hogy Adrian elé kerüljek, de nagyon ügyesen fogta pozícióját és egyszerűen az egyenesekben nem tudtam megközelíteni. Ennek ellenére hibátlan versenyt futottam, de az autó nem volt elég gyors, hogy felvegye a versenyt az élbollyal." 
...7. Felipe Massa (Ferrari)
„Izgalmas futam volt. Mindenképpen bizakodásra ad okot, hogy a 21. helyről rajtolva a 7. pozícióban zártam, így szereztem néhány pontot, amely természetesen kulcsfontosságú. Örülök, hogy vezetem a pilóták versenyét, de a Red Bull és a McLaren is bomberős és még 16 verseny van hátra. Egy szó, mint száz, nem szabad elszállnunk a bíztató szezonrajttól.
...8. Jenson Button (McLaren)
„Kemény volt, az első kanyarban a külső ívre húzódtam, amely, mint utólag kiderült, rossz választásnak bizonyult. Visszaestem és onnantól Fernando mögé szorultam, akit képtelen voltam megelőzni. Az első gumiszettel meggyűlt a bajom, egyáltalán nem tapadtak a hátsó kerekek, így kockáztattam és egy korai boxkiállásra szántam el magam. Ezután jól ment minden, de a hajrára egyre nehezebb volt fenntartani a riválisokat, Felipét és Fernandót." 
...13. Fernando Alonso (Ferrari)
„A gondok már a rajt előtt jelentkeztek. A felvezetőkörben tönkrement a váltóm, az egész versenyt kuplung nélkül teljesítettem, így a fékeznem sem a megszokott módon kellett. Vezetési szempontból életem legnehezebb futama volt, mert minden egyes kanyarban improvizálnom kellett. Még így is néhány pontot szerezhettünk volna, de mégsem sikerült, mert a motor megadta magát. Nagyon kemény hétvége volt."
- Michael Shumacher (Mercedes GP)
„Kár, hogy nem tudtam célba érni, de az autó gyakorlatilag irányíthatatlan volt. Először azt hittem, a felfüggesztés ment tönkre, de miután kiszálltam és megnéztem a jobb hátsó részét az autónak észrevettem, a kerékanya hiányzik az abroncsról. Ez okozta kiesésemet, amely azért meglepő, mert a tesztelés során egyszer sem volt gondunk ezzel az alkatrésszel.
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Győzelmet ért Vettel tökéletes rajtja
Videókkal! A kitűnő rajtot vevő Sebastian Vettel nyerte a Formula-1-es világbajnoki sorozat Malajziai Nagydíját. Az esőtől megkímélt versenyen a német mögött a második helyen csapattársa, Mark Webber végzett, a harmadik Nico...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu