Jenson Button: Micsoda őrült futam!!!

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 5. 14:58
A melbourne-i futamon is első helyezett Jenson Button nyerte a 60. Formula-1-es világbajnokság vasárnapi Malajziai Nagydíját, mögötte Nick Heidfeld és Timo Glock lett még dobogós. A versenyt a 33. körben félbeszakították a hatalmas eső miatt, majd hosszú várakozás után úgy döntött a versenyfelügyelőség, nem indítják újra a csatát. A pilóták nem futották le a viadal hetvenöt százalékát, így a pontokat megfelezik. Ennek alapján Button 5 pontot gyűjtött az ausztráliai 10-hez, ezzel biztosan áll az összetett verseny élén.


NYILATKOZATOK A MALAJZIAI NAGYDÍJ UTÁN:
JENSON BUTTON (BRAWN-MERCEDES, 1. HELY):


„Micsoda őrült futam!!! Nagyon rosszal rajtoltam, nem hiszem, hogy megfelelően felmelegítettem az abroncsaimat. Túlkormányozottsággal küszködtem. De gyorsan visszakerültem a negyedikről a harmadik helyre, majd hamarosan már a vezetést is visszaszereztem. Utána már megfelelő volt a tempóm, ennek örülhettem. Nehéz volt a megfelelő gumiválasztás, mert ezen a pályán először csepereg, majd utána kezd el szakadni az eső. Most nem így történt. Ezért először az extrémesős-abroncsokat választottuk, de ezek tönkre tették magukat. Timo viszont szárnyalt az átmeneti gumikkal, így mis is erre váltottunk. Egy kört tettem meg ezeken, majd leszakadt az ég. Így visszamentem az extrém abroncsokért. Szerencsére az élre térhettem vissza.”

NICK HEIDFELD (BMW-SAUBER, 2. HELY):
„Nehéz volt a dolgunk a gumiválasztással, szerencsére éppen az utolsó pillanatban mentem ki a második cserére. Akkor már kegyetlenül esett, ezért azonnal az extrémesős-gumikat kaptam meg. Mintegy kétszáz méterre lehettem a csapatgarázstól, amikor rosszabbodott az idő.”

TIMO GLOCK (TOYOTA, 3. HELY):
„Bonyolult futam volt. De a végén mégis azt mondhatom: életem legjobb versenyén vagyok túl. Picit szenvedtem az elején, azt sem tudom, miért estem vissza több hellyel is. Az első kanyarban már Fernando és Kimi is előttem volt, de fogalmam sincs, ezt hogyan tették. Nehéz dolgom volt a forgalomban, de öt-hat kör után már láttam, felhősödik, ettől kezdve azt kérdezgettem a csapattól: mikor kezd esni az eső? Azt válaszolták, percek kérdése. Már nem sok választott el az első kiállástól, így kockáztattam: az átmeneti abroncsokat rakattam fel. Kockáztattam, a végén pedig kifizetődött a döntésem”.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu