Hivatalos: Button aláírt a McLarenhez!

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 18. 13:50
Jenson Button aláírta szerződését a McLaren-Mercedeshez, ezt szerdán déluták jelentették be hivatalosan. Így a wokingiaknál összeáll a brit álomcsapat, hiszen a Brawn GP-től érkező klasszis márkatársa az összetett versenyt tavaly megnyerő Lewis Hamilton lesz. Ismert, a McLaren tárgyalt a 2007-ben világbajnok Kimi Räikkönennel, de a finn szerdán délelőtt közölte, nem jött létre a megállapodás, kihagyja a következő szezont.


A BBC, a brit közszolgálati csatorna természetesen összekapcsolta Räikkönen és Button történetét, de ez logikus is. A finn pilóta ugyanis hetekkel ezelőtt közölte, csak akkor marad a száguldó cirkuszban, ha megállapodik a McLarennel. Ez nem jött össze a pilóta rendkívül magas fizetési igényei miatt. Így pedig a wokingiak megszerezhették az idén hat futamgyőzelmet arató Button megszerzése, aki legalább 50 százalékkal magasabb bérhez jut új munkaadójánál, mint amennyit a Brawn, illetve annak jogutódja, a Mercedes GP Team ajánlott.

Arról már hetek óta írt a nemzetközi szaksajtó, hogy a brit versenyző helye megingott a Brawnnál. Először a bére körüli viták generálták a váltásról szóló jelentéseket, ezt alátámasztotta, hogy JB a napokban a McLaren főhadiszállásán járt. Hétfőn pedig jött a bejelentés: a Mercedes 75,1 százalékos tulajdonrészt szerzett a Brawnnál, gyári istállóvá alakítja át Button eddigi munkaadóját.

Persze, a jövőre már Mercedes GP Teamként induló alakulat eddigi vezetői rögvest kijelentették, számítnak a világbajnok szolgálataira. A média azonban ragaszkodik ahhoz a változathoz, hogy az „új” istállóban Nico Rosberg és Nick Heidfeld szerepel majd, tiszta német csapatként. Sőt, az is felvetődött, hogy a Ferrari-ikon hétszeres világbajnok Michael Schumacher lesz Rosberg társa.

Kedden pedig a Guardian már arról számolt be, hogy Jenson Button mindenben megállapodott a McLarennel, három évre ír alá. Fizetése 18 millió font lesz, ez éppen duplája annak, amennyit a Mercedes GP Team utalt volna a számlájára.

„Mindig nehéz pillanatokat jelent, ha el kell hagynod egy olyan csapatot, amellyel hosszú időn át együtt dolgoztál. De az élet tele van kihívásokkal, sőt az a legfontosabb, hogy célokat tűzz ki magad elé – jelentette ki Button. – Az elmúlt hetekben is az volt a legfőbb célom, hogy új kihívásokat keressek magamnak. Ezt még az befolyásolta, hogy a legutóbbi szezonban lettem világbajnok a Brawnnal. Természetesen ezt soha nem felejtem el. Az új kihívás keresése miatt szerződtem a Vodafone McLaren Mercedeshez.”

Jenson Button szerda délután arról is beszélt, hogy hatalmas megtiszteltetést jelent számára, hogy a wokingi istállónál folytathatja.

„Segítséget ugyan nem jelenthet, de természetesen megérint a csapat csodálatos története. A McLaren a sportág egyik kiemelkedő résztvevője, eredményei és korábbi bajnokai kiemelt helyet foglalnak el az F-1-es Ki kicsodában: Emerson Fittipaldi, James Hunt, Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Häkkinen és természetesen új csapattársam, Lewis Hamilton is beírta magát a sportág történelmébe. Már kisgyerekként kiemelten figyeltem a McLaren szereplését, egyszerűen hihetetlen, hogy most én is részesen lehetek a mindennapjainak”.
 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu