Alonso 2010-ig, Piquet 2009-ig marad

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 5. 16:08
Nem változat idei összeállításán a Renault: a 2009-es, 60. Formula-1-es világbajnokság során is Fernando Alonso és Nelsinho Piquet indulhat a futamokon. Ezt szerdán jelentette be a francia csapat. A kétszeres világbajnok spanyol klasszis 2010-ig, míg brazil társa 2009-ig szóló megállapodást kötött.


Fotó: Action Images

„Ezzel a Renault-csapaté lesz az egyik legérdekesebb kettős: a tapasztalat jól keveredik a fiatalsággal” – jelentette ki Flavio Briatore csapatfőnök.

 

A szerdai bejelentéssel szinte végérvényesen eldőlt az is, hogy Alonso leghamarabb 2011-ben kerülhet álmai csapatához, a Ferrarihoz. Persze, ez nem is meglepő, lévén a szeptemberi Olasz Nagydíj előtt jelentették be a maranellóiak, hogy a következő két szezonban is Felipe Massa, valamint a tavalyi világbajnok Kimi Räikkönen alkotja a párost.

 

„Fernando elkötelezettsége a következő szezonra azt bizonyítja, hogy hisz a csapatban. Elégedettek vagyunk, hogy folytatjuk a közös munkát” – tette hozzá Briatore.

 

A csapatfőnök ezután elismeréssel adózott Alonso idei sikerei előtt. Külön kiemelte a spanyol sztár vezetői teljesítményét, amely sikeresen ötvöződött a mérnökök kemény és elszánt munkájával.

 

„Ez látszódott is a szezon végén elért szép eredményekben. Így a Renault ismét bekerült a Renault legjobbjai közé” – szögezte le Briatore.

 

Fernando Alonso 2005-ben és 2006-ban is világbajnok lett a Renault tagjaként, majd egy keserű szezont töltött el Wokingban. Annak idején a spanyol zseni nagy dirrel-dúrral igazolt a McLarenhez, úgy gondolta, nagy sikereket hozhat az együttműködés. Rövid idő alatt kiderült, Wokingban legfeljebb azonos feltételekhez juthat, mint a tejfelesszájú Lewis Hamilton. Sőt, a roppant sikeres brit reménység hamarosan a háttérbe szorította az egyre feszültebb spanyol ászt, aki a szezon végén fel is bontatta szerződését.

 

Tény, gyorsan kiderült, Hamiltonnal úgy bánnak mint egy hímes tojással, de ez nem is meglepő, lévén Ron Dennis csapatfőnök több mint egy évtizede egyengeti a pályafutását. Alonso folyamatosan sérelmezte, nem kapja meg a kétszeres világbajnoknak járó tiszteletet és támogatást, de állítólag erre a szerződésében nem is szerepelt utalás.

 

„A nehéz idénykezdet után úrrá lettünk a problémákon, folyamatosan javult a teljesítményünk. A Szingapúrban és a Japánban aratott győzelmem, és a brazíliai második helyem is bizonyította az autó versenyképességét - méltatta a Renault-t a kétszeres világbajnok.

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu