Többszáz milliót adtak Schumi autójáért

Szerző: SHLétrehozva: 2013. december 2. 11:49
Igaza volt a szakértőknek, aki azt jósolták, hogy Michael Schumacher első, 1994-ben Formula-1-es világbajnok autója nagyjából 600 ezer fontos (nagyjából 213 millió forintos) áron fog elkelni. Sőt, ennél kicsivel többet is adtak a még ma is tökéletesen működő versenyautóért, és az új tulajdonos tesztelheti is Spanyolországban.


 

A hétszeres Formula-1-es világbajnok Michael Schumacher 1994-es, Benetton B194-es jelzésű versenyautójával lett először első a pontversenyben, és pár héttel ezelőtt jött a hír, hogy a gép eladó, és a londoni Bonham's aukciósház árverésén lehet is rá licitálni.

A szakértők akkor azt jósolták, hogy a még mindig tökéletesen működő autó nagyjából 600 ezer fontért kelhet el, és igazuk lett, a végleges ár 617,500 font volt, azaz mindtegy 224 millió forint. Az új tulajdonos személyét nem hozták nyilvánosságra.

Ami viszont biztos, hogy új szerzeményét nemcsak nézegetheti, hanem le is tesztelheti, erre a Benetton ad lehetőséget korábbi pályáján, Spanyolországban.

Schumacher ezzel a versenygéppel többek között Monacóban és Imolában is futamot nyert. Az autó akkor is a pályán volt, amikor a San Marinó-i Nagydíjon a legendás brazil pilóta, a háromszoros világbajnok Ayrton Senna halálos balesetet szenvedett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Eladó Schumi első világbajnok F1-autója
Elárverezik azt az 1994-es Forma-1-es Benetton-Fordot, amellyel a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher pályafutása első vb-diadalát aratta....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu