Műtét: vége Räikkönen szezonjának!

Létrehozva: 2013. november 10. 11:31
Kihagyja a Formula 1-es világbajnokság hátralévő két versenyét Kimi Räikkönen, aki a korábban már emlegetett hátfájásra hivatkozik. A múlt héten még úgy tűnt, hogy megegyezésre jutott csapatával és autóba száll...


A 2007-es világbajnok nehéz idény végén jár, így a tavalyihoz képest halványan szerepelt, esélye sem volt arra, hogy megszorongassa Sebastian Vettelt, az ősszel hátára panaszkodott és kiderült, hogy az egész évet úgy versenyezte végig, hogy egyáltalán nem kapott fizetést. Ez utóbbi miatt fenyegetőzött azzal Abu-Dzabiban, hogy nem áll rajthoz és az austini és a Sao Pauló-i versenyhétvégét is kihagyja, ám végül úgy hírlett, megegyeztek vele.

Vagy elképzelhető mégsem?

Annyi biztos, hogy ügynöke, Steve Robertson vasárnap az Autosport kérdésére megerősítette: „Egy ideális világban szépen befejezte volna a szezont a Lotusszal, így az utolsó két helyszínen is rajthoz áll. Azonban Kimi olyan erős fájdalmat érzett hátában, hogy ez sajnos nem megvalósítható." Hangzott az a bizonyos hivatalos verzió.

Salzburgban kerül sor a műtétre a jövő héten, és további négyhetes pihenő vár rá a legjobb felépülés érdekében. A halasztás azért sem jöhetett volna szóba, mert azzal veszélybe sodorta volna felkészülését 2014-re.

Az nem nyilvánvaló, hogy a döntés hogyan befolyásolja Räikkönen fizetési ügyét a Lotusszal, különösen úgy, hogy az istálló új befektetője, a Quantum Motorsports egyelőre még nem véglegesítete 35 százalékos tőkevásárlását.

Räikkönent alig néhány nap alatt kell pótolni, úgy tűnik, hogy a tartalékpilóta, Davide Valsecchi lesz a beugró.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu