Formula Student: a jövő tervezői Győrben

Szerző: SHLétrehozva: 2014. augusztus 25. 17:21
Idén ötödször zúgtak fel a motorok a Formula Student Hungary hallgatói autóversenyen Győrben. A négynapos megméretésen 15 országból 44 – köztük magyarok - belső égésű motoros illetve elektromos meghajtású járművel versenyző csapat mérte össze tudását.


A papírformának megfelelően idén is a német csapatok bizonyultak a legerősebbnek minden kategóriában, az összetett győztese végül a müncheni mérnökhallgatók csapata lett. A magyarok közül az újonc győri Arrabona Racing Team a  14., BME Racing Team a 26., a Kecskeméti Főiskola pedig a 29. helyet szerezte meg a végelszámolásnál.

"A verseny egyben remek gyakorlati lehetőséget jelent és valódi szaktudáshoz juttathatja a hallgatókat,
akik olyan diplomát szerezhetnek, amivel érvényesülni is tudnak. Ennek egyik eszköze a Formula Student - nyilatkozta a versenyről Palkovics László felsőoktatási államtitkár, aki szerint egyértelműen siker, hogy három csapat is képviselte hazánkat a seregszemlén. A Contintental cégcsoport támogatásával zajló esemény kiváló lehetőség a jövő szakembereinek felkarolására, tehetségkutatásra és a gyakornoki programok népszerűsítésére.

Olyan diplomát szerezzenek a hallgatók, amivel tudnak érvényesülni, s ennek egyik eszköze a Formula Student – hangsúlyozta Palkovics László, aki szerint egyértelműen siker, hogy három magyar csapat is el tudott indulni a versenyben - See more at: https://www.autoszektor.hu/hu/content/palkovics-laszlo-formula-student-ertekesebb-mint-forma-1#sthash.CrGg1lAH.dpuf

A világ különböző egyetemeiről érkező mérnökhallgatóknak egy évük volt arra, hogy önállóan megtervezzék és megépítsék együléses versenyautó prototípusaikat. A járműveket a négy nap során autóipari szakértők pontozták három tervezői kategóriában (konstrukció, gyártási- és költségterv) és öt menetdinamikai szempont (gyorsulás, oldalirányú terhelés, üzemanyag fogyasztás, autocross/egykörös teszt és hosszú távú terhelés) szerint. A versenyben közel 1000 egyetemista vesz részt évente, főként mérnökök, de a jogász vagy közgazdász hallgatók is fontos tagjai a csapatoknak.

A Continental ezúttal két magyar teamet, a Budapesti Műszaki Egyetem (Formula Racing Team), illetve a Kecskeméti Főiskola (KEFO Motorsport) csapatait szponzorálta.

A Formula Student Racing-et a ’80-as években a legjelentősebb járműtechnológiai vállalatok hívták életre az Egyesült Államokban azért, hogy a hallgatók az elméleti ismereteket gyakorlatban is alkalmazni tudják.

Címkék: formula_student
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu