F1: korszakváltás a Ferrarinál

Szerző: SHLétrehozva: 2014. szeptember 10. 14:24
Huszonhárom év után távozott posztjáról a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo, helyét a Fiat ügyvezető igazgatója, Sergio Marchionne vette át - áll a hivatalos közleményben. A váltás hátterében az állhat, hogy a Ferrari évek óta csak küszködik a Formula 1-ben.


"Nem csak a pénzügyi mérleg számít, a Ferrariknak a pályákon is bizonyítania kell. Borzasztóan kínlódtunk az elmúlt években, dacára annak, hogy a legjobb pilótákat szerződtettük. Világbajnokokat versenyeztetünk az F1-ben, és nem, és nem, egyszerűen nem megy. Évek óta nem látunk semmiféle előrelépést. Valaminek változnia kell" - nyilatkozta a napokban a FIAT ügyvezetője, Sergio Marchionne - aki egyben a Ferrari új elnöke is lesz - azután, hogy a Ferrari F1 a legrosszabb produkciót nyújtotta az Olasz Nagydíjon hazai közönség előtt 2005 óta.

A váltás stratégiai jellegű, az olasz istállónak nem csak kontruktőrként, hanem sportszakmai értelemben is vissza kell szereznie azt a megbecsülést, amellyel korábban megillették.

Montezemolo regnálása alatt hat világbajnoki címet (Michael Schumacher ötöt, Kimi Räikkönen egyet), és hét kontruktőri elsőséget ért el a Scuderia Ferrari az F1-ben, a 2000-es években.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu