Barrichello fizetős F1-pilóta lehet

Szerző: SHLétrehozva: 2013. szeptember 27. 15:07
Német sajtóértesülések szerint a Ferrari egykori pilótájának, a 41 éves Rubens Barrichellónak komoly szponzorokat sikerült szereznie, így könnyen előfordulhat, hogy a veterán brazil két év kihagyás után visszatér a Formula-1-be. Például az anyagi csőd szélén álló Sauber csapatába.


 

Meglepő hírt közölt a német Auto, Motor und Sport, miszerint a 41 éves Rubens Barrichello két év kihagyás után visszatérhet a Formula-1 mezőnyébe, miután elegendő szponzort gyűjtött össze ahhoz, hogy visszavásárolja magát a csőd közelében lévő Sauberhez.

A svájci istálló jelenlegi pilótái közül Nico Hülkenberg jövőre nagy valószínűséggel a Lotus csapatához megy a Ferrarihoz távozó Kimi Räikkönen helyére, az elsőéves Esteban Gutiérrezt pedig nagy valószínűség szerint lecserélik a fiatal orosz Szergej Szirotkinra.

Az új szponzori megállapodás értelmében leigazolt, és az istállót anyagilag rendbe tévő 18 éves orosz versenyző mellé kell egy tapasztalt pilóta, aki szinte biztosan nem a 22 éves Gutiérrez lesz. A veterán brazilnak így jó esélyei vannak, pláne ha még sok pénzt is hoz.

Visszatérésének ugyancsak örülne Bernie Ecclestone, a Formula-1 gazdasági igazgatója, aki éppen azon fáradozik, hogy a Ferrarit év végén elhagyó Felipe Massának szponzorokat keressen, és így a sportágban tartsa. 1970 óta ugyanis minden évben volt brazil versenyző a mezőnyben.

A sportág történetében a legtöbb futamon induló Barrichello a brazil Globo televíziónak elmondta, hogy csak nyakra kéne gyúrnia még, és máris F1-es autóba ülhetne egy éles futamon. A német újság szerint "kétszájegyű milliós" támogatást szerzett.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu