Alonso támogatta Kimi leigazolását

Szerző: SHLétrehozva: 2013. szeptember 20. 13:45
Fernando Alonso véleményét is kikérte a Ferrari, mielőtt leigazolta volna a Lotus versenyzőjét, a finn világbajnok Kimi Raikkönent a 2014-es és a 2015-ös szezonra. A spanyol szerint felesleges aggódni a csapaton belüli rivalizálás miatt.


"Látom, mindenki az ellenkezőjéről ír, de szerintem nem hoz változást, hogy két világbajnok is lesz a csapatban.  Ugyanez volt a helyzet, amikor megérkeztem a Ferrarihoz. Azt mondták, Massával katasztrofális párost alkotunk majd, ő akkor már évek óta a Ferrarinál volt, én frissen igazoltam ide, és arról cikkeztek, hogy nem fogjuk megérteni egymást" - érvelt Alonso.

"Az én szememben Felipe is világbajnok. Hogy van-e vb-címe a partneremnek, vagy nincs, az semmit sem változtat meg a hozzáállást, a stratégiát illetően" - tette hozzá a kétszeres vb-győztes.

Érdekesség, hogy a brit sajtó éppen most pletykál arról, hogy nem kizárt (ugyanakkor nem is túl valószínű) Alonso visszatérése a McLarenhez. Martin Whitmarsh csapatfőnök elismerte, hogy ajánlatot tenne a spanyolért, ha lenne esély a leigazolására.

Fernando Alonso arról is beszélt, a Ferrari minden részletbe beavatta, és kikérte a véleményét az igazolás előtt: "Igen, megkérdeztek, és azt mondtam, hogy Kimi a legjobb versenyző a piacon. Sokat segíthet a fejlesztésben is januárban és februárban, hiszen megvan a megfelelő rutinja hozzá."

Címkék: Fernando Alonso
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu