Orvosai biztosak Kubica visszatérésében

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 28. 14:14
Gyakorlatilag biztosra vehető, hogy ismét alkalmas lesz Robert Kubica a Formula-1-es szereplésre, november és január között elkezdheti a speciális felkészülést. Ezt a lengyel versenyző állandó kezelőorvosa, Riccardo Ceccarelli jelentette ki szerdán.


 

Kubica február elején szenvedett súlyos ralibalesetet, életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. Több műtéten is átesett, hónapok óta zajlik a rehabilitációs programja.

„Ha fokozatos is, de egészen hatalmas a fejlődés az egészségi állapotában. Ne felejtsük el, Robert idegsérüléseket is szenvedett, emellett az ínszalagok és az izmok is károsodtak. Most azonban már az ujjvégződéseit is érzi, visszatért az élet azokba a testrészeibe is” – jelentette ki az orvos.

Riccardo Ceccarelli azt is elmondta, Kubica továbbra is merevítőt visel a lábán, de ez nem is meglepő.

„Két helyen is károsodott a csontozata, viszont a mineralizáció már tart, hamarosan tökéletesen stabil lesz a lába. Ez nagyon pozitív jel, mert hasonló balesetek után az esetek hetven százalékában ezt nem lehet elérni.”

A Lotus Renault csapatfőnöke, Eric Boullier nemrég azt mondta, október végéig várják az orvosi csapat szakvéleményét, hogy Kubica alkalmas lesz-e még az F1-es szereplésre. Az istállónak ugyanis az az érdeke, hogy a 2012-es szezonra is a lehető legjobb párost szerezze meg, a válasz „késleltetése” pedig ezt nehezítené meg.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu