Októberben volán mögé ülhet Kubica!

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 10. 10:45
Már több mint fél év telt el a szörnyűséges ralibaleset óta, de az F1 lengyel versenyzőjének még várnia kell arra, hogy ismét versenyautót vezessen. De a legfrissebb hírek szerint már nem sokáig, októberben ugyanis próbára teheti magát, igaz egyelőre nem tudni, milyen módon.


 

A Lotus Renault pilótája hetek óta megfeszített erővel gyakorol, környezete szerint előfordul, hogy a szükségesnél is keményebben sanyargatja magát. Persze, ez nem is meglepő, hiszen a krakkói sportember erről is híres. No meg elképesztő elszántságáról.

„Úgy vélem, Robert októberben ismét bukósisakot vehet fel. Ezzel is üzenhet, mire képes a rehabilitáció eredményeként” – jelentette ki az egyszeres F1-es futamgyőztes menedzsere, Daniele Morelli.

Az ügynök a monzai Olasz Nagydíjon állt a mikrofonok elé, tájékoztatta a közvéleményt a fejleményekről. Morelli szerint két lehetséges verzió él: Kubica szimulátoron vagy egy valódi, igaz nem Formula-1-es versenyautóba ül.

„Természetesen nem beszélünk még az F1-ről, de nagyon fontos, hogy Robert hamarosan ismét volán mögé ülhet. Az nem is igazán fontos, hogy szimulátorba ül vagy egy igazi autóba. Az a lényeges, hogy elért a rehabilitáció utolsó szakaszába. Két hete átesett az utolsó műtéten, szerencsére sikeres volt a beavatkozás” – tette hozzá a menedzser.

Morelli szerint az operáció másnapján Kubica már normálisan tudta mozgatni a műtéten átesett könyökét.

„Alapvető, hogy a jobb karja visszanyerje teljes működését. Ez igen fontos volt a rehabilitáció utolsó szakaszához. Most már erősítheti azokat az izmait is, amelyeket hónapokon át nem tudott használni a baleset miatt. A karja és a könyöke is nagyon rossz állapotban volt, de mindez már a múlté. Most a megerősítésre fókuszálunk: jobb karját, csuklóját és az ujjait kell megfelelő szintre erősíteni.”

Daniele Morelli zárásként elmondta, biztos abban, Robert Kubica visszatérhet majd a száguldó cirkusz mezőnyébe!!!


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu